2.1.2017

EVOLUTIONAARINEN SUPRAJOHTAVUUS

Gurdjieff-työ ja A-lääke opettavat alitajunnasta saman, mekanistisesta pakonomaisesta toiminnasta vapautuminen käsittämään: "minä" on hylotrooppisessa yksityinen ja holotrooppisessa kollektiivinen olento. 
    
G-työssä ei herätä vapaaseen egoistiseen (vallan)tahtoon vaan pikemmin ymmärrykseen siitä millä tavoin kaikki on sidotusti ykseydellistä, siis synkronoitua. 
  
Maailmassa vaikuttanee Tarotin paholaiskortin kollektiiviperiaate, lakkaamatta pakottava tarokkikivi kengässä. Se pitää ihmiset mekanistisuuden "unessa" kärpästen tavoin, unilukkarinaan on kärpästenherra. 
   
Heräämisen, todellisen minuuden ja egon konseptit ovat mutkikkaasti osittain kollektiivisia ja osittain yksilöllisiä. Ne ovat perspektiivisiä (hylotrooppinen tietoisuus) ja perpsktiivittömiä (holotrooppinen tietoisuus). Tämä on kompleksinen differentiaaliyhtälöryhmä. Yksittäisiä yhtälöitä ei voi ratkaista erillisinä (kapitalistinen ratkaisumalli). Ratkaisua täytyy etsiä samanaikaisesti kokonaisuudelle. 
  
Kkuten viimevuosisadan sosialismin kokeilutkin osoittavat on epätodennäköistä, että ihmisen äly yhteiskunnallisena eläimenä hyppäisi tasolle, jossa yhtälö voitaisiin ratkaista globaalisti niin, että Tarotin paholaiskortin luonnostaan yhteenkuuluvaa erottava ja eristävä funktio häipyisi kuvasta ja siirryttäisiin evolutionaariseen suprajohtavuuteen.


 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com