9.6.2016

FASISMI JA HYVÄNTEKEVÄISYYS

Maailman rikkain 1% kehittelee sotia kehitysmaihin, joista pumpataan pakolaisia Eurooppaan. Helsingin rautatieasemalla parveilevat hyväntekeväisyysjärjestöt. Syyllistävillä äänensävyillä ja kateilla kerätään köyhiltä rahaa köyhille.
Entä jos sotien aiheuttajat pistettäisiin maksamaan sotien kipukorvaukset ja kulut? Se ei ole valitettavasti mahdollista niin kauan kuin olemme poliittisesti neuvottomia.

Poliittinen neuvottomuus perustuu sille tosiasialle, että suuri osa länsimaisista intellektuelleista todella vakaasti uskoo historiallisen saksalaisen fasismin ja ns. punafasismin samaistamisen oikeutukseen. Koko Eurooppaa tällä hetkellä vaivaava sosiaalisen stagnaation tila johtuu juuri tästä. Ja eteenpäin ei päästä niin kauan kuin tätä uskomusta pidetään yllä.
 
Tosiasiassahan kysymyksessä oli sosiaalisen editystyspyrkimyksen (toki sen suurien haasteiden toteamisen kautta) ja sosiaalisen taantumuspyrkimyksen (hyvin kyynisen) samaistaminen.
 
Perustelu tälle on yksinkertainen: Neuvostoliitto joka tapauksessa julkilausui sosiaalisia ihanteita, olipa käytäntö sitten mitä hyvänsä. Myös Natsisaksa taas julkilausui jo 1920-luvun puolivälissä bisarrit sosiopaattiset norminsa. Näissä julkilausutuissa toimintasuunnitelmissa ei ole mitään yhteistä.
 
Siis vielä enemmän rautalangasta vääntäen. On älyllisesti mahdotonta samaistaa talon rakentamisen ja talon tuhopolttamisen intentiot. Vaikka rakenteilla oleva talo palaisi rakennusvaiheessa, syntyneestä kipinästä, ja siis lopputulos sinänsä olisi sama, kasa tuhkaa, ei intentioita kuitenkaan voi samaista pelkästään lopputuloksen perusteella.
 
Minusta ihmiset, jotka tekevät tämän samaistamisen (saksalainen fasismi = punafasismi) eivät ole vilpittömiä. He tuntuvat tietoisesti estävän poliittista ajattelua. He siis pelaavat nykyisen valtaeliitin pussiin aikaa. He ovat sälyllisiä inhibiittoreita estämässä uusien poliittisten toimintatapojen kehitystä.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com