27.6.2016

BREXIT

On se niin kamalaa kun englannin tyhmällä kansalla ei taaskaan ollut riittävästi faktoja tehdä valistunutta äänestystulosta. Kansan ei pitäisi päättää mistään, sanoi Suvi Linden. En tiedä näyttikö hän sanoessaan vapaamuurarimerkkejä käsillään yhtä avoimen selkeästi kuin Petteri Orpo virkaanastujaisissaan kameroille.
 
Kun itse puolitoista vuotta sitten kävin pohjois-Englannissa, kyllä minä vaan pubeita löysin ihmisiä, joilla oli ihan riittävästi faktoja hallussa. Ei sellaisia ole Englannista vaikea löytää.
 
EU:n sotapolitiikka ja sotien tuottamat pakolaisvirrat EU:n alueelle on riittävä syy hankkiutua eroon moisesta sotakoneesta. Muistetaan edes se, että Orwell oli britti ja kirjoitti mielestään dystopiaa. Onko ihme, että britit eivät halua orwellaista dystopiaa, kolminapaista täydellisen epädynaamista  ikuisessa sodassa olevaa maailmaa.
  
Ei, kysymys ei tosiaankaan ole rahasta ja pelokkaasta pankkisodasta. Voi käydä niin, että pankkiireihin ja heidän ikuiseen sotaansa (hei meillähän on valtaa, käytetään sitä ihan miten lystätään!) vielä kyllästyvät muutkin kuin Britania ja Venäjä.

Heti sama pankkisodalla uhkailu (ne kylmät faktat, joita kansa ei tajua) kohdistettiin nyt Britaniaan joka on aiemmin kohdistettu Venäjään. Ja kaikkiin näitä pienempiin toimijoihin. Epäpoliittiset broilerit, jääkylmänä ukrainan ja syyrian verilöylyjä katselleet FB-kaverini älähtivät nyt yhteiseen itkuun. Heidän "omatuntonsa" väreili eläväisenä, nyt, kun englannin äänestystulos on tulos kansan hyvästä informoinnista: siitä tiedosta, että Englanti operoi Syyriassa salaa.
     
Että voi olla kaksi maata poliittisesti eritasoisella tietoisuusasteella. Kun ainoa ero on se, että toinen on tottunut itsenäiseen ajatteluun, toinen mateluun.
  
Voi käydä vielä niinkin, kun Ranska aivan pian herää, että joku todenteolla analysoi, mihin tällainen uhkaillujärjestelmä oikein perustuu ja miten siitä toden teolla päästään eroon. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com