8.5.2016

PALAUTE MOSKOVASTA

Yulia Glukhova on lahjakas briteissä opiskellut nuori venäläinen akusmaattisen musiikin säveltäjä. Vaikutuksen teki jo tämän yhden käsittelemättömän kenttä-äänityksen laatu ja dramaattinen intensiteetti. Maagista realismia ilman efektilaitteita, pelkällä itsensä positioimisella äänitystilanteeseen:  
Glukhova osaa myös ilmaista työskentelytapojaan selkeästi. Dolby Atmos on sellaista kulttuuri-imperialistista sotilasteknologiaa, jota ei kotikonstein tavoiteta.

Frendasin eilen FB:ssä ja SC:ssä Glukhovaan linkittyvän vanhemman venäläisen akusmaattisen säveltäjän ja elokuva-äänisuunnittelijan. Hän on menestynyt ja työskennellyt kaikkien venäläisten elossaolevien mestariohjaajien ja säveltäjien kanssa. Näitä häneen liittyviä tietoja ei ensimmäiseksi löydä internetistä, ei edes hänen omilta kotisivuiltaan.
  
En viitsi nyt mainita hänen nimeään, lähinnä seuraavasta syystä.
   
Heräsin juuri nyt kello 9.00 unesta, jossa tapasin henkilön. Hän puhui englantia voimakkaalla venäläisellä aksentilla ja puhutteli minua nimeltä. Hänellä oli voimakkaat tummat silmät, joiden katseessa oli hieman jotakin spiraalimaisesti huimaavaa. Hän oli ruumiinrakenteeltaan hieman epätavallinen kenties jonkun erikoisemman geneettisperäinen syndrooman takia. Hän oli kuunnellut SC profiiliani tänä aamuna kello kahdeksan jälkeen Moskovan aikaa. Toisin kuin useimmat SC käyttäjätä, hän halusi nyt antaa palautteen suoraan kasvokkain ilman internetin käyttöä. Rauhallisin ja täsmällisin sanakääntein hän sanoi, että musiikki oli hieman liian äänekästä aamutuimaan. Siinä kaikki. Kohtaamisen ilmapiiri oli melko jännittynyt. Lausumaan ei sisältynyt huumoria tai keventävää naurahdusta.
   
Olen nyt sulatellut tätä telepaattista palautetta tunnin verran. Kai tässä kuitenkin voi olla tyytyväinen. Harvoinhan sitä saa suoraa palautetta tekemisistään edes tutuilta. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com