4.5.2016

RINNAKKAISTODELLISUUKSIEN TRADITIOT

Voiko elektronisen musiikin kohdalla puhua perinteestä samassa mielessä kuin esitystaiteen yhteydessä.
    
Esitystaidetta tietysti määrittää perinne, koska esittäminen on ihmisten hommaa, joka vaatii koulutuksen ja tiedon siitä mitä on ihmisten kesken sovittu.
 
Elektroninen musiikki on kovin erilaista. Elektroniselle musiikille ei ole ongelma kartoittaa monia rinnakkaistodellisuuksien traditioita yhden päivän aikana. Esitys sujuu koneelta varsin helposti ilman koulutusta. Laput vaan eteen, siis bitit.

Jos tarkkoja ollaan, myös bittejä voi soittaa kokeva ja tunteva ihminen. Ihminen jota ohjaa lappu, sopimus, flow, oikku ja tunne. Soittimet kehittyvät joka päivä. Hyvä esimerkki on brittiläinen Roli Seaboard joka mullistaa ihmisen "livenä" esittämän elektronisen musiikin. 
    
Mitä on traditio? Se on emergentin systeemin itsesäilytysvietti. Mihin elektroninen musiikki kaipaa moista viettiä? Niin, ei mihinkään. Elektroninen musiikki säilyy aivan varmasti ilman viettejä ja traditoita. Sen vietti on niin pajon suurempi.
  
Siksi lakkaisin puhumasta elektronisen musiikin traditiosta. Ei ole väliä onko elektroninen musiikki traditiosta tietoista, koska elektronisessa musiikissa traditioita voidaan keksiä niin monta uutta joka päivä.
 
Silti ne elektronisen musiikin traditiot jotka tunnemme ovat olemassa ja hyvä niin. Mikään ei uhkaa niitä. Klassikkojen soittaminen ei hiivu vaikka ihminen väsyisi.

On kevät. Saa tuntea. Lets dance. Tässä Jukka Mikkola & Romu.Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com