4.5.2016

TURUN HENGENTIEDE

on kiinnostavimpia tiedonaloja maailmassa. Turun hengentieteen avulla selviät Kupittaan vanhustenhuollosta. Voi olla, ettei suomalainen ihminen ylipäätään selviä elämästä hengissä ilman Turun hengentiedettä. Turun hengentieteestä käytetään toista nimeä Saatanan palvonta. Huusin juuri Pekka Siitoimen Musta Magia osa I (Turun hengentieteellinen seura) hinnalla 46 euroa. Sillä ei pääse näihin kilpailuihin mukaan. Sivistyksellä on hintansa.

Juicen ja Siitoinin olisi mielellään nähnyt samassa bändissä. Siitoinilla on hieno bassoääni. Myös käsitykset Ahvenanmaasta ovat valtakunnanjohtajalla varsin oikealla tolalla. 
Tässä jigra 37:00 naamiokoe. Terveet eivät erota naamion sisä ja ulkopuolta oikein. Hullut ja hapot sen sijaan erottavat asian oikein. Flow = tanssin, jonglöörauksen ja mietiskelyn yhdistäminen.3 kommenttia:

Ignitio kirjoitti...

Hulluilla kognitiivinen filtteri on heikompi. Samoin happo heikentää sitä.

Kognitio on yksinkertaistaja. Viivat suoraksi. Korkeamman tason kognitiiviset prosessit ovat kaikista käsitteellisesti yksinkertaisimpia.

Samoin korkeatasoinen matematiikka yhdistää, yksinkertaistaa ja sulattaa yhteen täysin käsittämättömän monimutkaisia käsitevyyhtejä ja toisiinsa pinnallisella tasolla liittymättömiä ja yhteensopimattomia rakenteita.

Mikä on tietoisuuden evolutiivinen tehtävä. Onko se ollut edellytys matematiikan syntymiselle. Matematiikka on kognitiivinen filtteri numeronmurskaukselle.

https://www.youtube.com/watch?v=fi57r_JByNE

Kohdassa 1:40:20 Zizek alkaa selittää tästä kognitiivisen yksinkertaistamisen ajatuksesta. Hän ottaa esimerkiksi savant-ominaisuuden, joka voi estää normaalin elämän.

-I

Ignitio kirjoitti...

Koitin laittaa eilen illalla tähän kommenttia. Miksiköhän sitä ei ole hyväksytty?

Sven Laakso kirjoitti...

Kommenttien moderointi nyt puoli vuotta myöhässä vuoden määräajasta.

Psykedeelit saattavat tulla Suomessakin lääketieteen käyttöön. Ketamiinia tutkitaan jo hoitovaihtoehtona masennukseen Suomessakin.

Yhteiskunnallinen ilmapiiri vaan nyt sen verran "Turun hengentieteen" kyllästämä, etten tiedä miten järkevää tahallaan on löystyttää kognitiivista filtteriä, varsinkaan jo valmiiksi sairaiden ihmisten, kuten masennuspotilainen.

Syy on yhteiskunnassa, ei lääkkeessä tai potilaassa. Monella on syytä olla masentunut, ellei ole täysin järjiltään.

Jos eläisimme järjellisesti motivoituvassa rauhanomaisessa maailmassa, asia olisi toisenlainen. Psykedeeleillä voisi olla suuri avaava vaikutus.

Nyt avautuminen muodostaa yksilöllisen vaaran ja ongelman, joka on se, että syrjäytyy muiden "valaistuneiden" joukkoon murehtimaan ja "olemaan oikeassa".

Aldous Huxley puhui tästä ongelmasta jo 1950 luvulla.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com