19.5.2016

SAATANAN SISÄSIISTIT: ELI PELKO SIVISTYSIHANTEENA


Suomi on rasvatyyni pieni kulttuurilammikko, koska Suomessa on pelko, mutta ei mitään pelon ylittävää sivistystä. Sielullisesti kolonialisoitu valtio ei voi olla henkisesti itsenäinen, koska sieltä puuttuu pelottomuus.

Sivistys on taikauskon ja varsinkin satanististen toimintatapojen pitämistä ulkona sieltä, missä järkevä ja perusteltu keskustelu käydään. Jos yhdenkin noidan annetaan vapaasti tehdä taikojaan kulttuuri-ihmisten yhteisössä, käy niin, että koko työn hedelmä menetetään. Jokainen järkevä ihminen pelästyy noitaa, joka vapaana saa riehua siellä, missä sielun pitäisi voida kasvaa ja kukoistaa. Jokainen järkevä ihminen vetäytyy pois, sellaisesta eikä enää pidä sitä missään arvossa.


Mutta jos tällainen kenttä sitten sattuu olemaan maan ainoa kenttä kyseisellä toimialueella, on se kenttä sitten kokonaan menetetty kyseisen maan kulttuurissa.

Tämä tuhorituaali tapahtuu hyvin nopeasti. Se tapahtuu niin nopeasti ettei sitä ymmärretä havaita tai myöntää. Jäljelle jää sellaista kirjoittelua, josta ei enää tunnista vanhan ystävänsä ääntä. Ääni on niin muuttunut. Kirjoittelun sisältö on tasolla, jonka suhteen joutuu pohtimaan sitä, onko asialla haamukirjoittaja vai kirjoittaako henkilö jotenkin vähämielisesti pilaillen. Äly on kadonnut. Analyysi on kadonnut. Pelon päälle rakennellaan ohuita pilvilinnoja ja kontekstittomia viritelmiä. Referenssitöntä kritiikkiä, kiltteyttä, alistuvaa hymistelyä ja saatanallista sisäsiisteyttä.
 
Sodasta en tiedä, mutta kirjallisuus on sellainen laji, jossa vain pelottomuudella on merkitystä. Kirjailijan on oltava täysin pelottomasti rehellinen itselleen loppuun asti. Jos noita hänen sydämensä pysäyttää, niin vain sitten käy. Uudet sukupolvet jatkavat täysin samalla pelottomuudella.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com