2.5.2016

YLLÄTYS ON ERÄÄNLAINEN SALASSAPIDON MUOTO

NATO vastaa symmetrisesti kaikkeen Venäjän varustelunlisäykseen ja pitää Krimin palauttamista ehtona järkevälle dialogille. Tavallaan tässä laskuri laskee Krimille hintaa kiihtyvän kilpavarustelun muodossa. Venäjä on selvästi päätetty vetää täysin polvilleen kilpavarustelun ja talouspakotteiden yhteisvaikutuksella. Venäjälle ei tarjota minkäänlaista kunniallista perääntymistietä.
 
Siksi Jussi Niinistön ja Alexander Stubbin kaltaiset poliitikot luulevat jo elävänsä aikakautta Venäjän täydellisen sotilaallisen tuhoamisen, nöyryyttämisen ja ryöstämisen jälkeen. He ovat turvallisuudesta puhuvia maailman turvallisuustilanteen äärimmäisiä epävakauttajia. Ainakin siltä he venäläisin silmin näyttävät. Heidät otetaan 100% vakavasti ja todesta.
 
Toisaalta samojen hullujen ansiota on se, että Venäjä käsittää yhä täsmällisemmin millaisen  kiertotiettömän pakon edessä se on. Asiat asettuvat oikeaan tärkeysjärjestykseen, ensimmäisenä ne, jotka ovat emergentin systeemin eloonjäämisvietin ytimessä.
 
Suomen rooli on tässä kuviossa planeetan epämiellyttävin. Suomi järjestelee TAAS alueellaan asemia Venäjän sotilaalliselle ykkösviholliselle, joka ei tarjoa diplomaattista ulospääsytietä ja joka on siksi PAKKO pystyä lyömään pois HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ. Venäjän pitää varustautua nyt jopa yllätyshyökkäykseen Suomen rajan tasolta. Saksa sentään hyökkäsi ensin Puolaan.
  
Varustautumiselle tulee jättiläismäinen hintalappu. Perääntymistietä ei ole, ellei jotain todella yllättävää tapahdu. 
       
Silti kun Venäjää arvioidaan on syytä pitää mielessä, että Venäjä ei koskaan ole ollut pelkästään sitä minä se näyttäytyy niille "venäjäntuntijoille", jotka eivät tunne Venäjää. Totaalinen pakko on hyvä muusa, joka Venäjän kohdalla on tähän asti toiminut aina.  
  
Tässä Neuvostoliiton ja Venäjän avaruusohjelmasta kertova dokumentti muistutuksena millaista on maailmanluokan yllätysten järjestäminen.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com