2.5.2016

DEMOKRATIA ON LÄHINNÄ VASTUUNPAKOILUN MUOTO

Jussi Niinistö on kehittymätön ihminen jota johtaa egoistinen intressi. Amerikkalaisten maavoimien päästäminen Suomeen provosoimaan Venäjää on virhe. Mitään muuta tulkintaa kuin virhe, sille ei tule historia antamaan.

Demokratiassa se olisi yhteisön tehtävä valvoa, että kyseisen älykkyystason henkilöt eivät pääse millään tavalla vaikuttusvaltaisiksi maan korkeimmassa poliittisessa johdossa. Valtioita ei pitäisi antaa leikkikaluiksi lapsille. Oikeastaan demokratialla ei pitäisi olla juuri muuta tehtävää kuin tämä. Demokratia siis epäonnistuu usein tehtävissään.

Demokratia menee usein psykologiseksi vastuun pingispallotteluksi, jossa poliitikot sysäävät syyn huonoista päätöksistä äänestäjien massoille. Kun taas yksittäinen äänestäjä sysää passiivisaggressiivisen impulssin aiheuttaman kieron, itsetuhoisen ja sabotaashimaisen äänestyskäyttäytymisensä vastuun valituille poliitikoille ja massalle jonka osana alitajuisesti toimii.

Demokratian vastuunpakoiluna kiteytyy siihen, että päättäjillä ei viimekädessä ole vastuuta päätöksistään sillä tasolla, että he joutuisivat hengellään vastuuseen. Vaikka päättäjä tekisi täysin äänestäjäkuntansa tahdon vastaisia päätöksiä, äänestäjäkunta olisi silti "väärästä valinnastaan" vastuussa. Tavallaan äänestäjien suuren joukon valinta ei milloinkaan ole "väärä". Äänestäjät ovat halunneet alitajuisen psykologian tasolla tulla huijatuiksi. Kansa, jolta puuttuu selvänäköisyys, on herransa ansainnut.  
 
Mikään päätöksenteon järjestelmä ei voi olla toimiva, ellei päättäjä vastaa päätöksistä itse välittömästi hengellään. Mikään kansa ei voi olla viisas, jos sille tarjotaan selvänäköisyyttä lisäävien todellisten välineiden sijaan alkoholia. Alkoholi on viisasesten juoma, koska vain viisaat tietävät, että alkoholi ei tippaakaan lisää viisautta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä nykyisen puolustusministerin ihanteet on esitetty paljaimmillaan:

Niinistö, Jussi: Lapuan Liike – Kuvahistoria kansannoususta 1929–1932. Helsinki: NIMOX KY, 2003.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com