17.5.2016

Elonkehä 1/16 lehdessä on mainio Tere Vadénin juttu alkuperäiskansaistumisesta. Siinä kiinnittää erityisesti huomiota väliotsikoimti "Kolonisoitu suomalaisuus". Vadén kirjoittaa siitä, kuinka kolonisoidun aseman huomiottajättäminen millä tahansa hengen elämän alueella on yhä edelleen ns. "sivistyneen" suomalaisen kunnia-asia. Koetaan kunniakkaaksi kärsiä hyvällä statuksella mutta alistetussa asemassa. Onhan aateliset asemat aina kuninkaan myöntämiä ja Suomessahan ei kuninkaita ole omasta takaa. Tekstijakso on täynnä hyviä ja tuoreita huomioita tyyliin: "Samaan aikaan ei-eurooppalainen henkinen perintö on laiminlyöty, ellei aktiivisesti nujerrettu ja tuhottu". Tähän täytyy huomauttaa, että koko eurooppalainen kulttuuri on itsessään tätä aktiivista nujertamista ja mustaa magiaa muistuttavaa tuhoamisrituaalia täynnä. Eurooppa on itse tuhonnut valtavan osan itsestään ja henkisestä lajirikkaudestaan. Ja tuon häviölle jääneenkin eurooppalaisen hengenilmapiirin pelastaminen Suomeen on tabu.
"Juha Pentikäinen on todennut, että Suomesta tunnetaan varmuudella 43 karhunkallosaarta, joista yhtäkkään ei ole arkeologisesti tutkittu. Samaan aikaan museovirasto suojelee ja ylläpitää jokaista kivirakennelmaa, jonka ruotsalainen tai venäläinen aatelisto on pystyttänyt."
On tuskin liioiteltua sanoa että Suomen museovirasto harrastaa aktiivisesti vieraan vallan toimesta mustana magian tuhoamisrituaalia suomalaisuutta vastaan. Tämä tilanne saa jatkua vapaana kenenkään puuttumatta, koska kaikki tärkeät valtapoterot on miehitetty kansalliselle edulle vihamielisellä aineksella. Toisaalta tässä on vastakkain hyvin energinen ja ylenpalttisesti resursoitu kolonialismi ja toisaalta poliittisesti täysin neuvoton alkuperäiskansaisuus.

"Suomi on kolonialismin tunnistamisen takapajula" jatkaa Vadén

1 kommentti:

risto paumo kirjoitti...

MITÄHÄN NUO KARHUNKALLOSAARET OVAT JA MISTÄ SAANNEET NIMENSÄ.MISSÄPÄIN SIJAITSEVAT....UUSIMAA?ITSE OLEN KIINNOSTUNUT SUOMEN VARHAISHISTORIASTA 1000 v. SITTEN JA OLEN ITSEKKIN LÖYTÄNYT TUOTA VIIKKARI KAMAA JOTKA OVAT NYT MUSEOSSA.SÄÄLI TOSIAAN ETTÄ TUOTA SUOMEN TÄRKEINTÄ HISTORIAA JOKA TAPAHTUI VUOSINA 400-1250 JKR. EI OLE JULKAISTU MITÄ NYT SIITÄ TIEDETÄÄN.TARVITTAISIIN ENEMMÄN ELLA KIVIKOSKEJA JOKA PANEUTUI TUOHON RAUTAKAUTEEN JA TEKI SIITÄ UPEAT OPUKSET JOITA VOISI JO PÄIVITTÄÄ.SUOMEN MUSEO ON KURALLA AINAKIN KENTTÄTUTKIMUS KOSKA MAA ON TÄYNNÄ POTENTIAALISIA RAUTAKAUDEN KOHTEITA.KUNINKAAN HAUDAT EURASSA VOITAISIIN TUTKIA HETIMITEN NIIN EI JÄISI MITÄÄN ARVAILUJEN VARAAN,NYT JO EURAN HAUDAT OVAT KERTONEET SUOMEN RIKKAAN ASUINALUEEN ELÄMÄSTÄ JA KUNINKAISTA .

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com