29.5.2016

ANTIETNOS

Holotrooppinen tietoisuus käsittää ne yhteistyön muodot joille yhteisen viholliskuvan luominen ei ole välttämätöntä.

Etnisen ryhmän käsite on täysin hylotrooppisen tietoisuuden tuote. Holotrooppisessa tietoisuudessa ei ole etnosta.  Etnos on vain tietoisuuden meren pisaroista puroksi koostunut ego. Puro kuitenkin laskee ja sulautuu tietoisuuden alkumereen.

Alkuperäiskansaistumisessa on ideaa jatkuvan kolonialismin olosuhteissa: kun etnoksesta tulee kynnyskysymys, jonka perusteella tietyn kansanryhmän tietoisuuden avautuminen suljetaan. Etnos on kokemuksesta eristämistä, se on kollektiivista magiaa. Mutta se on myös magian otteesta vapautumista, kolonialismista vapautumista. 

Oikein ymmärretty alkuperäiskansaistuminen pyrkii kolonialismin lakkauttamiseen. Toisaalta holotrooppinen tietoisuus pyrkii etnoksen aiheuttamien väkivaltaisten viholliskuvien lakkauttamiseen. Oikein sujuvassa kaksoishypyssä kolonialismista vapautuminen johtaa myös viholliskuvasta vapautumiseen. Koston kierteeltä säästytään kuin ihmeen kaupalla.
 
Yhteisö joka jo toimii holotrooppisessa tietoisuudessa ei tarvitse mitään alkuperäiskansaistumista. Se tarkoittaisi vain muinaisuudessa olevien jo umpeutuneiden traumojen uusintamista. Tällaisen lääkkeen tarjoaminen olisi okkulttinen sotatoimi.
  
Kolonialismin tiedostamattomassa hylotrooppisuudessa juurien tiedostaminen on ennakkoedellytys kollektiiviseen tietoisuuteen siirryttäessä. Mutta samaa lääkettä, joka toimii itselle, ei voi automaattisesti tarjota toisille.
  
Kosminen näytelmä lopulta ylittää etnoksen rajat. Niin musertavalta kuin se tuntuukin, näytelmä on rajatta yhtä havaitsijan kanssa. Havaitsija on universaali, ei vain omaan etnokseensa sidottu. Jokainen on profeetta kotipiirinsä ulkopuolella, paitsi havaitsija, jolle ei anneta levähdystaukoa. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com