4.4.2016

MAANKIERTÄJÄ

Täydellinen kaksoisolentoni asui Tyynenmeren rannalla Kaliforniassa parisataa kilometriä Los Angelesista pohjoiseen. Hänen talonsa oli enää sadan metrin päässä eroosion syömästä rantatörmästä, joka putosi sillä kohtaa pystysuorana viitisenkymmentä metriä mereen.

Eräänä päivänä heidän pihaansa tuli maankiertäjä. Naisella oli epäsymmetriset silmät. Myös pupilli ja verkkokalvo olivat kummassakin silmässä eri väriset ja kooltaan eri suhteiset. Pupillit eivät olleet edes keskellä verkkokalvoa. Tuota näköhermojen tilaa sanotaan anisokoriaksi.
  
Keskipäivällä kaksoisolentoni käveli maankiertäjän kanssa rantaviivalla tunteja. Vaimo katseli talon pihalta, ihmetteli mistä aiheesta riittää puhumista. Äkkiä maankiertäjä sulki silmänsä, teki villin korkean loikan ja putosi mereen. Oli vaikea erottaa kuoliko hän heti rantatörmän kivikkoon.
 
Illan pimeydessä maankiertäjä saapui jälleen talon pihalle. Kaksoisolentoni söi vaimonsa kanssa iltapalaa kunnes huomasi naisen ikkunasta. Hän otti takin naulasta ja lähti pihalle. Maankiertäjä oli kadonnut ikkunan edestä. Terävänokkainen tumma vaimo, ei enää kovin nuori nainen, tuli talon terassille villatakki päällä.
 
Mies kulki kohti puuvajaa taskulampun volossa. Maankiertäjä astui valoon puuvajan edustalla. Hän oli onnistunut säilymään hypyssä vammoitta, siis liitämään oikeassa asennossa syvään veteen. Jotenkin hän oli selvinnyt jatkuvan aallokon syömää seinämää vasten, jossa ei ollut lähiseuduilla minkäänlaista kiinnekohtaa tai hakattuja portaita. Lähin satama oli kolmen mailin pässä. Etsintäpartio ei ollut naisen ruumista päivällä löytänyt. Hänellä oli halkokirves kädessään.  
 
Seuraavana päivänä poliisipartion sulkeman alueen laidalta huomasin vilauksen kaksoisolentoni ruumiista. Hänen nahkansa mukaanlukien päänahka ja hiukset oli leikattu irti ruumiista. Vaimon kohtalosta en vielä tiedä tarkemmin.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com