29.4.2016

SVEN LAAKSO: Taloudellisen voiton maksimointi liittyy sijoitusyhtiön ja markkinoiden muotoon kuuluvaan välttämättömyyteen. Yhtiön toimitusjohtajan tehtävänä on optimoida yhtiön toiminta tuottamaan maksimaalista voittoa sijoittajille. Jos toimitusjohtaja ei kykene optimointiin, sijoittajat äänestävät jaloillaan ja toimitusjohtaja saa potkut. Toimitusjohtajat tai sijoittajat tuskin, tai ainakin hyvin harvakseltaan ovat maagikkoja, ihan vaan perus opportunisteja. Sijoitusyhtiön muoto taas on kehkeytynyt sattumanvaraisen, tai tuskin ainakaan suunnitelmallisen evoluution myötä. Mahdollisia erilaisia muotoja kokeillaan ja taloudellisessa ympäristössä lopulta eniten voittoa tuottava muoto jää henkiin. Ei kai siihen tarvitse liittyä mitään sen ihmeellisempää?
 
KOLEERAMÄKI: Ei tarvitse liittyä. Riippuu millä evoluution tasolla kyseinen systeemi on. Kun se kypsyy se henkistyy ja tavallaan sen itsesäilytysvietti voimistuu. Itsesäilytysvietin ytimessä kyllä kehittyneessä systeemissä on hyvin orwellmainen skeema. Se skeema on olemassa juuri tuossa eksoteerisesti nähdyssä kuviossa jonka kuvasit hyvin. "Toimitusjohtajat tai sijoittajat tuskin, tai ainakin hyvin harvakseltaan ovat maagikkoja, ihan vaan perus opportunisteja." Nämä ovat sen järjestelmän eksoteerikkoja juuri tuossa mystiikan kieltämisen mielessä, jota aiemmin määritin.
 
Kuitenkin niin, että heidän toimintansa voisi esteettä jatkua tarvitaan Orwellin määrittämä orjarotu. Orjarotu on monenlaisiin älykkäisiin ja monimutkaisiin töihin pystyvien ihmisten rotu, joka ei missään tilanteessa kapinoi tai tunne moraalista tai oikeudellista vääryyttä. Heiltä on puututtava kokonaan moraalinen käsityskyky ja oikeudentunto. Siksi tällaisilla työssään tehokkailla mutta moraaliseen erittelyyn kykenemättömillä yksilöillä täytyy olla samalla kertaa hyvin voimakkaasti hekentynyt VAISTO nietzsheläisessä mielessä.
 
Vaisto taas on lajinsäilymiseen kiinteästi kuuluva ominaisuus. Nyt jos voittoamaksimoivien yksilöiden biomassa on paljon pienempi kuin tämän erityisesti tähän voitontuottamiseen pelkiksi tuotantoeläimiksi kehitetyn orjarodun biomassa, käy niin, että orjaominaisuudet saavat ajankulussa lajin alitajuisessa symbolitietoisuudessa ylivallan. Silloin koko lajin itsesuojeluvaisto heikentyy rajusti. Nyt länsimaissa on saavutettu tämä piste. Amazonin intiaanit eivät aiemmit paljastaneet gringoille parannuskeinojaan ja salaisuuksiaan. Nyt, koska he ovat analysoineet planeetan tilan juuri näin kun tässä kerron, he ovat valinneet toisenlaisen agendan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com