27.4.2016

KYRPÄ

"Kun yksilö esittää jotain typerää ja häntä tästä kritisoi, ei mielipiteenvapaus ole mikään argumentti."
  
Kyllä mielipiteenvapaus on argumentti, jos kritiikki on muotoa "turpa kiinni". Harvoinhan näissä tapauksissa asiat keskustelevat. Siitäkään en syyttäisi yksilöä. Eihän kansainvälisessä suurvaltapolitiikassakaan asiat keskustele, vaan silkka voimankäyttö. Miksi siis hiekkalaatikolla olisi toisin? Kun väkivalta jonka todellakin ainoana päämääränä on väkivalta tulee jonkun hyvän mielipiteen kanssa, kai siihen nyt saa ja pitääkin vastata jotain täysin nonsensikaalista. Ei siinä lähdetä pohtimaan syntyjä syviä tai etsimään yhteisymmärrystä, kun on selvää, että toinen ei etsi mitään muuta kuin syytä lyödä, ja siksi turhautuneena pamautta kuitenkin turpaan, vaikka itse löytäisi perusteet ja väylän olla samaa mieltä. 
 
Kun ainoa päämäärä on väkivalta, on turha pyrkiä sovittelemaan sitä näennäistä keppihevosasiaa, jonka kanssa kyrpä tulee röyhtäilemään nokan eteen. Tiede, varsinkin kova luonnotiede on usein tätä eikä mitään muuta. Onko olemassa brittiä, joka ei vain huvikseen olisi ranskalaisen kanssa eri mieltä? Onko olemassa virolaista poliitikkoa, jolle moraalin normi ei olisi mikä hyvänsä alkuperäisesti venäläinen tai venäläisten pitämä asia nurinkäännettynä. Yksikään virolainen ei ajattele että maailmassa olisi muita merkittäviä asioita kuin ne joista venäläiset eivät syystä tai toisesta pidä? 
   
Luulisi että näin typerästi ei pystyisi ajattelemaan kolmivuotiaskaan, mutta jos yrität ylittää tämän ajattelutavan henkisen ilmaston, olet maanpetturi ja saat kärsittäväksesi yhteisöllinen rangaistuksen.  Missä hyvänsä yhteisössä tai valtiossa.

Oi ihania ovat yhteisöt, nuo Kristuksen ulosheittäjät, lahjakkuuden, omaperäisyyden ja nerouden kyklooppimaiset lahtarit ja orjamoraalin tyyssijat. Yhteisölle ja fiksatulle roolille siinä kannattaakin uhrata vaikka mitä.
   
Sodanlietsojan päämäärä on olla erimieltä, epäröimättä häpäistä toiselle pyhää kyselemättä universaaleja totuuksia, suorasukaisesti provosoida niin paljon kuin mahdollista, jotta aika kahden sotatilan välillä minimoituisi. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com