15.4.2016

KOLEERAMÄEN ITSEMUUMIOINTI

Maailma oli provokaatio. Koleeramäki halusi reagoida siihen itsemuumioinnin tyynellä eleellä.  
 
Lääkkeellä oli sellainenkin ominaisuus, että jos sattui pidempi vatsatauti tai muu sairaus, kipu paisui ja oireet potensoituvat äärettömiin. Syöpään saattoi sairastua hetken mielenhäiriön synnyttämästä henkisestä pyörreliikkeestä joka kertautui itsesimilaarisesti kaikilla solutasoilla. Solukalvoilla uurasti miljardi kvarkinkokoista sielunvihollista polarisaatiotanssiliikkeissään. Koleeramäen nauttiman 1/15 osa-annoksen pitkäaikaisvaikutuksia oli myös se, että enää ei tarvittu kuin perhosen siivenisku ja loppuelämän kestoinen psykoosi on valmis.

Koleeramäki arvioi, että syynä oli täkäläisen kollektiivisen psykopatologisen kentän seisovan aallon värähtelymuoto. Siinä lymysivät ne ykistoistaulotteiset energiamuodot, joita ei voinut päästää pullosta kerralla ulos. Piti päästää vähän kerrassaan ja prosessoida, mutta näköjään äärimmäisen varovasti, hyvin pitkään, lopulliseen tulokseen romahtamatta.
 
Jos Koleeramäki olisi saanut päättää, ehtoollisviinit olisi jokaisessa maan sakastissa muutettu mahtikäskyllä lääkkeeksi ja juotettu kesällä rippikoululaisille. Mikään ihme ei ollut veden muuttaminen viiniksi vaan viinin muuttaminen vaikuttavaksi lääkkeeksi. Kun kaikilla olisi sama kokemuspohja, venttiilien täydellisen sulkemisen tarve vähenisi. Kenttä muuttuisi kerrasta.
 
Koleerämäellä oli viimepäivät ollut puuduttava korvamato oman biisiluonnoksen epäonnistuneesta kohdasta. Ei mitenkään säveltaiteellisesti rakentava migreenikohtaus. Toisaalta taannoin hän oli päässyt kuin kirkon ovesta pujahtamaan sävelmaailmaan, josta oli löytynyt rajattoman paljon melodioita ja biisiaiheita. Polku tuohon tilaan oli kadonnut heti kun hän oli sulkenut vahvistimesta virran. Se oli haihtunut kuin savukiehkura pullon suusta ilmaan. Savunauha, jonka osana hän itse lensi ja joka itsessään oli ainoa vihje pullon olinpaikasta. Kokemus muistutti sitä kokemusta kun hän oli kirkon penkissä kertonut rippipapilleen majoittaneensa prostituoidun. 
  
Lääke aiheutti pitkäaikaisvaikutuksena sen, että venttiilit jäivät pysyvästi rakosilleen. Ne olivat auki myös silloin kun tuulettimeen lensi paskaa, kuten nyt tämä vatsatauti. Koleeramäen tapauksessa ongelma oli se, että yhdellä kädellä oli aina hoidettava tietyt vastuut. Hän oli yksityisetsivä, neljänkymmenenmiljardin kvanttitietokoneita käsittelevän patenttijulkaisun vanki.

Vaikka muuten saattoi levitoida tai joutua psykoosiin, yhdellä kädellä oli väännettävä terästä. Terästä hän muovasi kuin muinaiset savenvalajat savea. Hän oli teräskoura, mikä suinkaan ei ollut paras olomuoto itsemuumioitumista harkitsevalle. Vaikka lääke muuten olisikin ollut nopein tapa päästä nirvanaan.
 
Henkinen tie oli ollut lapsesta asti auki. Hänen päälakensa oli räpsytellyt kuin elefantin silmä ja hengittänyt kuin sinivalas. Mutta sopeutumisyritykset ympäristöön olivat tuottaneet migreenikohtauksia. Koleeramäki oli kuudentuhannen kallonhalkaisevan migreenikohtauksen mies. Toisaalta ei itsemuumiointuminen ollutkaan sopeutujan tie.
 
Ensin oli noustava universumin kokoisessa kiipeilytelineessä, jonka kaikki porrasnauhat nousivat kohti samaan keskipistettä. Välillä portaista saattoi puuttua poikkipuita muutaman valovuoden matkalta. Silloin oli hypättävä. Oli hypättävä rinnakkaisille portaille. Siihenkin tarvittiin jo hyppy, jollaista hän tuskin saattoi vaatia heikoilta jaloilta ja raskaalta päältään. Koleeramäki tiesi, että kun on hypättävä, on hypättävä yksin, ja yksin myös ymmärrettävä, että se on mahdotonta. Oli lakkaamatta kuljettava toista tietä, ja toista, kaikkia teitä yhtä aikaa kuin kvanttitietokoneen kolmebittinen prosessori, rohkeasti nollaan tai ykköseen romahtamatta, eteenpäin hetkeksikään seisahtumatta tai taakse katsomatta.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com