8.3.2016

KULTTUURI-INSTITUUTION KATISKA

En pidä siitä katiskamaisesta rakenteesta joka kulttuurielämällämme on. On täysin mahdotonta hyväsyä järjestelmää, jossa initioitavat henkilöt vielä 40 vuotiainakin ovat suurimmalta osalta tietämättömiä siitä, mihin täsmälliseen käyttötarkoitukseen heitä ollaan initioimassa.
  
Tämä järjestelmä toimii aluksi IKÄÄN KUIN fasismi: se kieltää oman olemassaolonsa niin pitkään kuin mahdollista, kunnes hyväuskoinen ymmärtää että on liian myöhäistä kääntyä takaisin.Tärkeintä on aistia jatkuvasti läsnä oleva pohjimmainen kupla ja huijaus, jota nimenomaan olemukselliset FASISTIT pitävät välttämättömänä ja vaihtoehdottomana.
  
Jos ei tunne olemuksellisesti olevansa fasisti, kannattaa pohtia mitä asiaa tämän rakenteen avulla ajetaan ja antaako sille oman hyväksyntänsä ja työpanoksensa tueksi.
  
Se on kaikki trassendenttia kilvoittelua kyllä, muttei välttämättä Kristuksen seuraamista. Syvyyssukeltamisen trassendentti on eri kuin maailmojen kehiin lentäminen, kampelalla eri vaivat kuin Ikaroksella.
 
Minä en näe mitään eroa Timo Soinin ja kulttuurivallanpitäjien välillä. Täysin samalla tavalla he näkevät maksullisten rukousaamiaisten ja sotien välttämättömyyden, jos heitä puristetaan riittävästi. Heillä kaikilla on sama vättämättömyyksien kaava, joka tulee puristamalla ulos. Joku heistä vain paljastaa sen hieman myöhemmin kuin Timot Soini ja Hännikäinen.

Olen aina yrittänyt sanoa ja sanon edelleen, että olen täysin samaa mieltä ns. "fasistien" kanssa siitä, että meillä on ONGELMA joka kaipaa ratkaisua tai toimia. En ole koskaan sietänyt punavirherpiipareiden itsepetosta ja torjuntaa, joka kyllä murtuu puristuksessa, kuten Timot niin hyvin tietävät. Minulle ei ole koskaan tuottanut vaikeuksia nähdä selvästi tuota täsmälleen samaa ongelmaa. Auttaisi, jos esimerkiksi Julius Evolan positio nähtäisiin rehellisemmin nimen omaan fasismin keinojen kriitikkona. Evolahan ei kiistä tosiasioita niin kuin psykologiset torjujat (henkinen taso jota on turha odottaa Antti Nyleniltä). Olen korostanut sitä, että fasistinen "välttämättömyyden kaava", siis tuo ihmiskunnan kainistinen PERISYNTI, kietämätön ja vakaa kaava joka murtaa tieltään ääliömäiset keskiluokkaisuuden ja typerän lapsellisen psykologisen torjunnan, kaipaisi aidosti korvaavaa rakennetta. Minulle on aivan sama millä nimellä sitä kutsutaan. Pyhien asioiden häpäisy, paskan pyhittäminen, nokittelu ja egoilu noiden vaihtoehdonetsimisten nimissä on masentavaa. Tässä ei pitäisi olla kysymys mistään vastakkainasettelusta tai vittulusta vaan neutraalista lääkärin velvollisuuksien noudattamisesta.  

Kuitenkin jos palataan nyt tähän ikiaikaiseen KAAVAAN. Hännikäisen ainoa virhe (eliitin silmissä) olikin juuri se, että hän on alkanut "puhua" liian aikaisin. Mikään ei ole suomalaiselle kirjailijalle kielletympää kuin PUHE. Mutta pieni synti tämä malttamattomuuden synti sitten on kun fasismi on vallassa ja lait muutettu pysyvästi. Nykyiset totaalivaikenijat ovat silloin äärimmäisen ilahtuneita, koska heidän äärimmäisiin mittoihin kasvanut mitättömän keskiluokkaisen moralismin ja psykologisen sitkeän torjunnan aiheuttama passiivisaggressiivinen vihansa saa toteutuksensa fasismin avoimessa väkivallassa. Kymmenien vuosien suupalloturpaisuus palkitaan silloin ruhtinaallisesti verellä ja suolenkappaleilla, eli juuri sillä ainoalla "sivistyneellä tavalla" johon he koskaan kykenivät uskomaan. Maltti on valttia.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com