14.3.2016

AITOUS

Esteettinen epäkristillinen asenne, jonka mukaan sitä mitä maailmassa jo on paljon on aina hyvä olla hieman lisää. Olen aina nähnyt taidekentän portinvartijatyypit nykyisen kulttuuriministerin hengenheimolaisina. Ministeriön puisto-osasto ikään kuin säheltää muiden seassa "yhteisöllisessä hengessä mukana".
  
Tilanne olisi vastaava, jos esimerkiksi EU:n tukirahoituksesta päättävän instituution maatalousvirkamies pukeutuisi maajussiksi kokoustamaan muina miehinä murretta puhuvaan "sisäpiirin" saunailtaan. Tai Tekesin virkailija sonnustautuisi propellipääksi ja osallistuisi keksijäyhdistyksen toimintaan sisältäpäin yhtenä monista propellipäistä.

Tällainen tyyppi on se mitä todella tarkoitetaan käsitteellä "epäaito ihminen". Epäaitous on tässä tapauksessa tietoista ja voisi sanoa rakenteellista. Epäaitouden paljastamisesta ei seuraa paljastetulle henkilökohtainen kriisi, masennus ja herääminen, vaan rakenteellinen masinoitu kymmenen vuoden lokakampanja paljastajaa vastaan. Maailma ottaa totuudentorven henkilökohtaisesti vaikka hän ei ottaisikaan maailmaa henkilökohtaisesti. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com