21.2.2016

PLATONIN ARISTOKRATIA

Höpötys demokratian hyvyydestä jatkuu vuosikymmenestä toiseen. Puhe on vain ideaaleista, joiden ongelmallisuus ja käytännön toteutumattomuus havaittiin jo vuonna 1933. Platon osasi kertoa kaiken saman demokratian käytönnön ja ideaalin vastakkaisluonteesta jo kauan sitten.

Pähkinänkuoressa: demokratia on hyvä ja oikeudenmukainen järjestelmä paperilla. Käytännössä nykyaikainen massamedia yhdistyneenä psykologian ja massasuggestion parhaisiin saavutuksiin takaisinkytkee demokraattiseen prosessiin totalitarismin signaalin.

Massamediaohjattu orwellainen demokratia ei ole muuta kuin pahimman laatuista totalitarismia, jossa tyranni ilveilee kasvottomana ja vastuu siirretään aina syyntakeettomien niskaan.

Jos demokraattinen järjestelmä olisi yhtä kehittynyt kuin mikä hyvänsä nykyaikainen audiojärjestelmä, olisi valtamedian kautta takaisinkytkeytyvä ns. "ringin tone", eli paikallinen äärimmäinen korostuma spektrissä, moduloitavissa helposti pois. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että edes vapaa Internet ei pysty moduloimaan massamedian junttausvaikutuksesta syntyvää energiapiikkiä kokonaan näkymättömiin.

Siksi Platonin mukaan oligarkiakin on tällaista demokratiaa korkeampitasoinen hallintomuoto. Oligarkeilla on kasvot, siksi heillä on myös tietty vastuu, ja siksi heitä voidaan syyttää.

Platonin mukaan sivistynein hallitusmuoto on aristokratia, jota ohjaa Platonin määrittämä substanssieliitti, joka on nykyisen demokraattisen statuseliitin jyrkkä vastakohta.

Substanssiellitti määräytyy sen mukaan että sillä on korkein tieto ja taito. Substanssieliitti ei voi omistaa mitään, sillä ei ole yksityisomistusta. Substanssieliitti on mahdollinen vasta sitten kun geneettinen tutkimus pystyy rajaamaan psykopatian geneettisesti. Substanssieliitistä psykopaatit täytyy rajata ulos vuosittaisissa laboratoriotarkastuksissa biologislääketieteellisin perustein. Se on ikään kuin dopingtesti. Psykopatia ja sadismi on ihmiskunnan henkistä dopingia. Suonensisäisenä dopingaineena käytetään heikommassa asemassa olevien sieluja.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com