17.2.2016

HAUDATUT KOIRAT, KAINALOKETUNHÄNTÄ

Jos uskoisit, että ihmiskunta on syntynyt apinasta, et voisi tehdä taidetta. Jos kuvittelisit, että ihmiskunta on tuotu intergalaktisella aluksella, et voisi tehdä taidetta. Jos et tuntisi suurvaltojen salattua sotilasteknologiaa, et voisi tehdä taidetta.Sillä taide koskee niitä asioita, jotka vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään.


Intergalaktinen alus lepää Westminster Abbeyn alla. Ei riitä että tiedät sen. Sinun täytyy myös oppia tuntemaan sen teknologia.On kritiikkiä ja kritiikkiä. Ystäväsi hienovarainen huomautus, kuningattaren sarkastinen hymähdys. Sarkasmi ottaa vauhdin, muttei opeta. Kolonialistin hienotunteisuudella on varastettu historian puuttuvat palaset tuhansilta kansakunnilta.


Voit piirtää esittävää kuvaa, voit kirjoittaa keskeislyyrisen runon, mutta hylkäysperuste on aina sama: ilman läpi historian liehuvaa punaista mattoa jolla esi-isäsi astelevat minä ei ole minä, sinä ei ole sinä, itse ei ole itse. Et tiedä edes nimeäsi. Abstrakti taide, seinän takaa kuultu hahmonsa menettänyt salaisuus, on turvallisempi valinta kuin tarkkuus vailla käsitystä mittasuhteista.
Taide on TIETOISTA toimintaa. Ilman historiakäsitystä ei voi olla taidetta, koska ei voi olla TIETOINEN. Kuningattaren hymy on aina ja kaikissa tilanteissa sarkastinen. Sitä on kolonialistin hienotunteisuus.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com