6.1.2016

VIRUS

Virus on eläinkunnan narri. Mutta viruksen energia on huonoa energiaa. Viruksessa ei ole mitään vapauttavaa. Virus on mahdollinen, koska erehdys on mahdollinen. Ilman erehdystä ei voisi olla kuolemaa tai elämää, ei mitään dynaamista ja liikkuvaa. Koska erehdys on mahdollinen, on mahdollinen myös toimiva ajuri väärässä paikassa.
 
Hyvän hallitsijan tunnistaa siitä, että valtaan päästyään hän on korostuneesti erilainen kuin huono hallitsija. Hyvä hallitsija taitaa hienovaraisen jäkien peittelyn ja likaiset keinot, siinä missä huono hallitsija toimii kömpelösti ja näkyvästi. Huonolla hallitsijalla on kasvot ja häntä voidaan syyttää hänen teoistaan yleisesti. Hän toimii vilipittömästi, hyvässä uskossa ja parhaan tiedon varassa.

Hyvä hallitsija on kasvoton ja kiero. Häntä ei voida syyttää mistään. Sen sijaan voit syyttää vain itseäsi. Hyvällä hallitsijalla ei ole mitään uskoa. Todellisuus on hänelle sopimus. On sovittu, että todellisuus on hyvä. On sovittu että hän, Ubu, on hyvä hallitsija. Hän on ilmiömäinen taikuri salaamaan, kätkemään ja peittämään. Siinä kaikki.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com