12.1.2016

PROPAGANDA KULTTUURIN VÄHÄARVOISUUDESTA

"kulttuuriaktivistien tulisi myös tunnustaa vilpittömän, näkemyksellisen ja ilon kautta tehdyn kehitystyön vaikutusvaltaisuus." 

Suomessa se kulttuurinen työ, joka ei ole suoraan poliittista propagandaa tai muuta poliisitoimintaa on ITE-taidetta.  ITE-taidettä määrittää muut kysymykset kuin laatu. On tietysti hyvä, jos ITE-taiteilija itse osaa tehdä teoksistaan mahdollisimman laaduttomia. Jos ITE-taiteilija on laadukas, kysymys, joka koskee sitä, että onko se sitten edelleen ITE-taidetta, ei johdu heikosta näkökyvystä ja tunnistamisen epäselvyyksistä, vaan hyvin tietoisesta väärintunnistamisesta. 

Naiivius on juuri sitä, että uskotaan propaganda kulttuurin vähämerkityksisyydestä. Kulttuuri ei ole ollenkaan vähämerkityksistä ja siihen löytyy kyllä rahaa kuin puolustusmenoihin konsanaan
SILLOIN kun ilon kautta tehtyä kehitystyötä pyritään rikkomaan ja sen vaikutusvaltaisuutta tukahduttamaan. 

Tämä on nähtävä nyt tai kohta on liian myöhäistä. 

KOROSTAAN JA ALLEVIIVAAN "positiivisuus, riemu, leikkimielisyys ja yhteisöllisyys " ovat voimattomia niiden keinojen edessä, jotka niihin kohdistetaan tai tullaan ennemmin tai myöhemmin kohdistamaan. 

Tämä ei ole salaliittoteoria, koska jokainen, joka näiden keinojen kohteeksi joutuu, voi todentaa saman asian ja jakaa subjektiivisen kokemuksensa intersubjektiivisesti toisten kanssa. Sillä edellytyksellä että on rehellinen ja vilpitön. 
 
Mikä sitten on rikkomisen motiivi? Käytännössä niille, jotka rikkovat, se on raha ja alistuminen. 

Niillä, jotka ovat operatiivisesti vastuussa on toisenlainen motiivi. Heillä ei ole taidetta kohtaa mitään tunteita, ei negatiivisia eikä positiivisia. Heillä on täysin eri tasolla oleva suunnitelma, jonka he haluavat toteuttaa ilman resistanssia. Tällaiset ilosta ja energiojen vapauttamisesta lähtevä kulttuuri lisää resistanssia. Nimittäin kaikkea sellaista kohtaan mikä ei ole ollenkaan iloista ja vapauttavaa.

Haluan alleviivata sitä, että Suomessa taiteen apurahajärjestelmä vääristää ja vähentää oikeanlaista kulttuurista kilpailua ja heikentään taiteen tasoa. Vääristävä ja rikkova apurahajärjestelmä pitää osaltaa huolen siitä, että luova tehokas yhteistyö ei ole mahdollista. Tällaisten tuhoisien järjestelmien Suomi on oivallinen esimerkki siitä, miten nopeasti turha päämäärätön egoismi pysäyttää yhteiskunnan dynaamisuuden. 

Selvästi pitäisi nyt yhteisöissä ymmärtää, että psykopaatti ei voi olla luovan taiteilijan "kaveri". Jos näin todella on, että "yhteisö ja sen sidosryhmät tekevät nimenomaan kulttuurityötä, joka aktiivisesti vastustaa taiteen masinoimista sortavan politiikan keppihevoseksi." Silloin yhteisö joutuu tässä maassa ennemmin tai myöhemmin sabotaasien kohteeksi. 
 
Kun tällainen (aina tietoisesti suunniteltu) kaappaajaoperaattori ilmestyy, se pitää tunnistaa ja sille pitää tehdä jotakin, ennen kuin se lamauttaa keskeiset toiminnan ylläpitäjät. Suomessa ei vielä ymmärretä mistä on kysymys. 
 
Edes vilpittömien ihmisten pitäisi alkaa ymmärtää. Tyhmät eivät voi ymmärtää, koska heille todellisuus kaikkine tapahtumineen on sopimus, josta päättävät toiset. Psykopaatit kyllä tietävät. 

Evil Ehto tulee jokaisen kohdalle ennemmin tai myöhemmin. Vaikeneminen ja odottaminen ei nyt auta.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com