13.1.2016

KIERTÄMÄTÖN EI KIERTÄMÄLLÄ PARANE

Tapasin kerran tämän filosofikirjailijan opettajakollegan. Hän piti seksuaalisista sidontaleikeistä. Kaupunginosassa, jossa hän asui, oli jokaisella naisella yöpöytänsä laatikossa köysi. He olivat kaikki katolisessa uskossa. 

Jokainen tietää, että Neuvotoliitto oli vielä luonnonsuojelualue kapitalismiin verrattuna. Filosofikirjailijankin sanoissakin on perää: Linkolan kaltaista yksisilmäistä fasistia pitäisi varoa, varsinkin kun se laahaa perässään ummehtunutta opetuslapsien laumaa.
 
Neuvostoliitossa käsitettiin oikeansuuntaisesti ihmisen seksuaalisuus. Kapitalismissa ihmisen seksuaalisuus käsitetään väärin. Tästä seurauksena nähdään sekä katolisen kirkon vallan kasvu että pornoteollisuuden kasvu. Lopputulos on koko ihmiskunnan (ehkä opettavainen?) vahinko.
 
On epäolennaista inistä Neuvostoliiton hetkellisestä ekokatastrofista uuden uhkakuvan edessä. Ilman seksuaalisuuden oikeaa ymmärtämistä ihmiskunta tuhoaa itsensä ja planeettansa. Eikä se ole tietoinen tai tahdonalainen teko vaan pakkoreaktio. Seksuaaliturhauma synnyttää ydinjätettä.
 
Ovatko suomalaiset liian pelokkaita ja alistuneita nähdäkseen tämän selvästi? Suuret kansakunnat kuten Englanti, Venäjä, Kiina, Brasilia ja Intia voivat vielä herätä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Neuvostoliitossa käsitettiin oikeansuuntaisesti ihmisen seksuaalisuus."

Muuten samoilla linjoilla, mutta luulen, ettei sillä ollut niinkään yhteiskuntajärjestyksen kanssa tekemistä; ts. vaikka kylmä sota olisi käytä vastakkaisilla etumerkeillä, luulen että edeltävän 500 vuoden historia olisi määrännyt tätä asiaa kullakin mantereella enemmän.

Etäisyys teokratiasta (ja/tai vallanpitäjien vähäinen vaikutus mimeettisiin kenttiin, eli vähäisempi mediavalta) voi olla se objektiivinen mitta, ja teokratiaksi pitää laskea tässä monta asiaa, ml. "meidän" (lännen) tuorein talous- ja tilinpitousko.

Sven Laakso kirjoitti...

Poistin turhaa provosoivuutta merkinnästä.

Spekuloin tällä asialla jatkuvasti, eikä tieto lisäänny ellei ryhdy vakavaan tutkimukseen. Historia on todella määräävä. Silti kapitalistisen luokkayhteiskunnan seksuaalisen prosessin tuhoavuus tsaarin Venäjällä, jota esimerkiksi Iramari Rantamala kuvaa hyvin, oli taatusti tärkeä syy vallankumoukseen. Jos Neuvostoliitto ei muuhun vaikuttanut, tämän asian luonteen se muutti.

Sven Laakso kirjoitti...

Wilhelm Reichin maaninen huoli seksuaaliekonomiasta viittaa saman tyyppiseen hahmoytukseen.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com