7.2.2016

POLIITTISTEN VAIHTOEHTOJEN PUUTTEESSA VAHVISTUU SISÄINEN TORJUNTA

MJ: "Sen jälkeen kun porvaristo nousi valtaan 1600-1700 -lukujen sisällissotien ja vallankumousten jälkeen, on porvaristo aina pelännyt, että joku toinen ryhmä tulee ja anastaan sen verenvuodatuksella hankkiman hegemonisen aseman. Vasemmisto oli, syystäkin, porvariston pahin painajainen noin sata vuotta. Porvari ei nukkunut hyvin vuosikymmeniin. Mutta sitten vasemmisto alkoi jäljitellä porvaria ja syntyi tyhjiö, jossa kaikki maailman pelot ja ankeudet olivat hetkeksi hävinneet. Monet puhuivat jo historian lopusta: ei enää luokkataistelua, ei riistoa eikä kärsimystä. Mutta kuinka ollakkaan, kerran jo maan alle ajettu äärioikeisto nousi ja kohosi kohtalaisen nopeasti kaikkein kirkkaimpaan median paisteeseen ja kansan suosioon. Nyt porvari pelkää vasemmiston sijaan äärioikeistoa "arvokkaista" presidenteistä liukkaisiin pääministereihin saakka. Porvari - jolla ei koskaan ole ollut muita todellisia arvoja kuin vallanjano, jonka primus motorina toimii huoli heidän kepulikonstein ("niin sanotun alkuperäisen kasautumisen") hankitun "omaisuuden" anastamisesta - ei uskalla nostaa kättään tai avata suutaan äärioikeiston edessä, sillä äärioikeisto toteuttaa porvarin salaista absolutistista unelmaa eli vaientaa ja hyökkää väkivaltaisesti kohti vasemmistoa ja köyhiä (joita tässä maailmanajassa ovat tietysti pakolaiset ja siirtolaiset). Mutta porvari pelkää myös äärioikeistoa suoraan ja tietää, että äärioikeiston viha on vaarassa koskettaa heidän hegemonista paikkaansa peruuttamattomalla tavalla. Siksi porvari lyö kättä, selittelee, kääntelee ja vääntelee sen minkä pystyy. Muuta ei porvareilta kannata eikä historiallisten tosiseikkojen edessä voikkaan odottaa."
 
Paikoin hyvä kirjoitus, mutta jäin miettimään sitä, miksi en kuitenkaan peukuta tätä. Syy on kai se, että pakolaisia ei voi vain päättää köyhimmiksi tai ainoiksi legitiimeiksi hädänalaisiksi. Koko ilmiössä on niin paljon erikoisia piirteitä aina lähties siitä, että sodat joilla väkivirtoja synnytetään ovat porvareiden proxysotia. 
 
Myöskään en kohottaisi äärioikeistoa tällaisena katutason natsijalkautumisena kovin spontaanisti itsenäiseksi ilmiöksi, jota muka ei ohjailtaisi ylhää. Äärioikeiston vahvistuminen ilman muuta on todellinen ilmiö nyt. Äärioikeisto, sen aivot, vain ei löydy sieltä missä sen lippuja ja tunnuksia liehutellaan.
   
Nyt eliitti on järjestänyt asiansa niin, että esiinnoussut "antifasismi" maahanmuuton puolesta toimii pelkästää vahvistuvan paljon hienovaraisemmin rakenteellisen fasismin katalyyttinä. Punavihreys on fasismin katalyytti, ei sen vaihtoehto. Fasismi olisi helppo torjua, jos sille olisi olemassa vaihtoehto. Nyt sen sijaan ihmiset rakentavat sisäänsä hienovaraisen psykologisen torjuntamekanismin, joka estää fasismin luonteen näkemisen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

asiaa, tää ja pari yllä

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com