13.1.2016

IHANA KORRUPTIO

Täydellinen, kaiken kattava korruptio on superrikkaille ihana tila. Kaikki älylliset olennot ovat silloin heidän tahdottomia ja hengettömiä narrejaan, juuri kuten William Burroughsin Hämy romaanissa haaveillaan. Hämyn päähenkilö etsii Amazonin sademetsästä yrttiä, jolla voisi tehdä poikarakastajistaan täydellisesti tahdottomia olentoja. Millään muulla asialla kuin  homoseksillä ei ole hänelle mitään merkitystä maailmassa. Hän on valmis uhraamaan aivan kaiken tälle halun utopialle, edes sen hetkelliselle toteutumiselle. Siksi hän uskoo olevansa suurin elossa oleva sielu ja ihminen. Tämä on kapitalismin syvin halua.

Nähtiin, että heti kun kapitalismi sai voiton, se luopui kaikista ihanteistaan ja ryhtyi rakentamaan maailmanjärjestystä, jonka perusta on täsmälleen tuo Burroughsin määrittämä. Jokainen kapitalismiin kritiikittömästi suhtautuva ihminen vastaavasti uskoo olevansa tuon romaanin päähenkilön asemassa. Todellisuudessa siinä asemassa maailmassa on hyvin harva ihminen, mutta tämä havaitaan vasta myöhemmin, sillä kysymyksessä on todellinen globaali pyramidihuijaus.

Huijauksen peiteverhona on pitkäpiimäinen jargon sivistyksestä, ihmisoikeuksista sananvapaudesta ja lopulta uskonnollinen liturgia itse Paavin suusta. Nämä asioiden oikeaa ja ihanteellista tolaa sietämättömän monotonisesti ja sisältä kuolleesti vakuuttelevat diskurssit antavat eliksiirin valmistajille työrauhan. 

Globaalin anarkokapitalistisen tilan korruptoituneisuus johtuu juuri siitä, että korruptoitumattomuus ei ole enää kenenkään intressi. Ei ole olemassa mitään instituutiota, jolle korruptoitumattomuus olisi arvo sinänsä. Ollaan täydellisessä "Evil Ehto"-relativismissa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com