23.12.2015

VALISTUSAATE

Se mikä menee harhaan on pian naurunalaista.
 
Meritoitumisen egoistiseen kilpailuun vajonnut tiede on vaarassa tehdä itsensä täysin naurunalaiseksi.

Pahin vaara on tietysti siinä, että tutkimusta valvovat sellaiset (vapaamuurarit, jotka muuten ovat tässä maassa aina valvoneet tiedettä), jotka mielellään pitävät todelliset salaisuudet omanatietonaan ja antavat julkaisuihin vain näennäistietoa. Silloin meritoituminen "tieteessä" ei johda siihen, että todella TIETÄISI jotakin eliitin silmissä. Voi nähdä, että juuri tällainen tilanne on tietyn eturyhmän toiveuni.
  
Tieteessä ja taiteessa mitään ei voida saavuttaa ilman suurta luovuutta ja avoimuutta. Kaikki riippuu erityislaatuisista luovista yksilöistä, joita ei voida ymmärtää normatiivisten kategorioiden kautta. He eivät ole arvokkaita siksi, että "on niin hienoa kuulua luovaan luokkaan" vaan siksi, että jokin täysin nerokas uusi ajatus voi juolahtaa vain täysin nerokkaan ihmisen mieleen. Mihinkään todella olennaiseen kehitysaskeleeseen ei päästä vain ahkeruudella ja kiltillä kiitoksen metsästämisellä.
 
Kirjallisuus on jo suurelta osin tätä viisaa ystävän sanoin:

"Kirjojen julkaisu on nykyään pelkästään miestensä elättämien naisten harrastus, eikä kirjallisuus kiinnosta muita kuin niitä, jotka haluavat itse kirjailijoiksi."

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com