13.12.2015

OPERATIIVIEN RUNOUS

Tämä Kubrickin viimeiseksi haastatteluksi väitetty tunnustusvideo, jossa esiintyvä henkilö tunnustaa lavastaneensa kuukävelyn studiossa, on sikäli mielenkiintoinen, että on todella vaikea esittää kaksi tuntia humalaista kuolemaansa jo tekevää Kubrickia tuonkin verran tarkoilla faktoilla. Mitään kovin terävää tai vakuuttavaa tuossa ei sanota, mutta Oscarin arvoinen näyttelijäsuoritus joka tapauksessa. Koskaan en ole nähnyt Kubrickilla tuollaisia silmälasisankoja. Tuo ei yksinkertaisesti ole hänen tyyliään. Kulmakarvatkin ovat liuenneet pois.

Se, ettei ihminen voi folioasussa kävellä Kuun pinnalla taitaa olla tieteellinen tosiasia jo kaikille muille paitsi Kiinalaisille. Takavuosien Yhdysvaltojen maailman museoihin lahjoittamat puiset kuun kivetkin videosta saisivat selityksensä.
 
Kubrick oli naimisissa natsipropagandaohjaaja Veit Harlanin tyttären kanssa. Harlan kirjoitti päätyönsä, kuten Kolberg ja Jew Suss, Goebbelsin kanssa. Harlanin elokuvaura ei hidastunut tippaakaan toisen maailmansodan lopputulokseen. Harlanilla tietenkin oli suhteet Nasaan ja CIA:han.    
Mikään nykymaailmassamme ei viittaa siihen, että kansainvälisen poliitiikan kuviot ja massamedian käyttäytyminen olisi selitettävissä ilman salaliittoja. Salaliittojen olemassaoloon uskominen on omalaatuinen moraalinen tila, jossa suurin piirtein kaikki maailman asiat näyttävät hieman erilaiselta kuin sellaisen ihmisen silmin, joka ponnekkaasi kaikissa tilanteissa keksii hieman banaalin ja kouluopetukselta maistuvan eksoteerisen selityksen tarkempaa selitystä kaipaavalle. Tällaiset ihmiset ovat hassuja, koska heidän neuroosinsa on niin äärimmäisen päällekäyvä. Samalla tavalla  integriteetittä salaliittoihin hurahtaneiden todellisuuskuva on hassu. EI eliittiä koukuttava salaliitto tikkukaramelliin voi perustua.

Kuten videon "Kubrick" toteaa, salaliiton initiaatiosalaisuuden täytyy olla "mehukas". Sen täytyy olla vastustamaton ja iso. Kuukävelyn lavastaminen on (tai olisi) juuri tällainen mehukas initiaatiosalaisuus, joka voidaan rituaalissa paljastaa valitulle eliitille (vähän samaan tyyliin kuin Estonian hylyn pommin reikä, Viron poliisin mikrofilmit, joiden mukaan laiva todella oli täynnä Viron alamaailman johtajia uppoamishetkellä). Tällaisesta saadaan herkullisia pontimia mitä tahasa CIA:n operatiiveikseen valitsemia henkilöitä sokeasti palvovien kansanjoukkojen halventamiseen. Halveksunta tunteena mahdolistaa kontrollin ja epäröimättömyys väkivallan käytössä hyvällä omalla tunnolla. Eliitin initiaatioriitti perustuu kansanjoukon sokeuden osoittamiseen. Kaikki kansanjoukkojen idolit ovat tällaisten rituaalien läpikäyneitä. Moni idoli on itse rituaalin keskipiste: tyhjästä synnytetty operatiivi.

Kubrick ei ollut ainakaan pelkästään operatiivi. Hän oli todellinen taiteilija. Siksi on jotenkin helppo ajatella, että videon humalainen puhuja todella olisi itse Kubrick tunnustamassa jotakin, mitä kukaan toinen ei samassa saavutetussa asemassa tunnustaisi. Samalla: tekisikö maailman paras elokuvaohjaaja tästä aiheesta haastattelun hällä väliä asenteella ja naama turvoksissa? Maailman huonoimman ja valmiiksi epäuskottavimman ja hämmennystä pelkästään lisäävän haastattelun?
 
Periaatteellisella tasolla: kansanjoukkojen moraalista tilaa kuvaa hyvin se, että (kenties?) suuri osa ihmisistä ei tiedä mikä moraalinen ero on sillä, että tällaisen asian tunnustaa julkisesti tai että pyrkii sitä tarkasti ja kaikin keinoin salaamaan loppuun asti. Massoilla ei tunnu olevan intuitiivista käsitystä totuuden tietämisen arvosta. Ilmeisesti he puuhaavat jatkuvasti sellaisten asioiden parissa, joiden energiakvaliteettiin ei lainkaan vaikuta olemisen moraalisen perustan intensiteetti? Niin, eikö tämä juuri ole eliitin moraalinen perusta halveksia kilttiä neuroottista massaihmistä, joka hassusti asiaa enempää ihmettelemättä torjuu silmiensä edessä taitavasti punotun huijauksen tai uskoo sepitteelliseen Raamattuun? Tällainen ihminen on arvokas. Tällainen ihminen ei suurenakaan massana pysty muodostamaan yhtä terävää päätä, jolla olisi silmät ja korvat auki.
 
Toisaalta eliitti halveksii myös salaliittoteoreetikkoa, joka ounastelee pahinta, maalaa ahkerasti piruja seinille, muttei tiedä mitään. Tällaisille täytyy vastaavasti luoda sepitteellistä mutta hyvin uskottavasti toteutettua salaliittoteoriaa, jonka vain eliitti tietää huijaukseksi.    
1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...Elämme suuren turtumuksen ja käpertymisen suurinta juhla-aikaa.

Iloisen itsepetoksen ja pakanajuhlien, muinaiskulttuurin väärentämisen aikaa.

Massaan identifioituva kunnon kristittyhän ei halua faktoja ja histoiraa vaan hegemoniaa, turrutavan ehtoollisen ja kiitoksen eliitiltä kuin joulupukkia jännittävä lapsi. Joulun messuissakaan ei ole kyse hyvästä tahdosta vaan kaikista pahimman tahdon eksoteerisesta rituaalista, eliitin evankeliumista alamaisille, alistumisen ja ohjatun yhdenmukaisuuden korkeaveisusta helppouskoisille, todellisuutta ja faktoja pakeneville ihmisille.

Aika moni vanhempi ihminen voi sanoa että muistaa lapsuudesta vain joulut. Tämä on psyykkisesti aika vakvava suggestiotila ja kertoo miksi ihmiset uskovat poliitikkoihin petosten jälkeenkin eliitin muokkaamassa yhteiskuntahegemoniassamme.Jos ajatellaan loogisesti hypoteesia sitä,
miksi Kubrick meni natsin lapsen kanssa naimisiin
ja oliko Kubrick mukana lavastamassa suttuisia kuuviedoita

niin


a Natsi-Saksa oli New Yorkin ja Berliinin suggestiokokeilun huipentuma, preussilaisen armeijan suggestiotekniikan 300 vuoden huipentuma

b Elokuvaohjaajat olivat osa armeijan suggestiospesialisteja

c Ohjaaja Harlan oli tietysti suggestioeliittiä ja suojeltiin

d Harlan jatkoi CIAn projektia preussin suggestio- ja soluttautumistekniikassa kuten tuhannet natsit amerikan armeijan muokkamisprojektissa.

e Taitava Kubrick valittiin suggestoitavaksi ja suggestoitiin mukaan CIA NASAn operaatioon pehmokeinoin Harlanin tyttären kautta - Kubrick katui jälkeenpäin kun huomasi menneensä mukaan suggestiokiihkossa.

f Viimeinen elokuva oli Kubrickin kosto ja hänet tapettiin. Viimeisen elokuvan eliittiä paljastavaa pitkää versiota ei koskaan julkaista.

Kubrickin vaimo ei vieläkään ehkä tajua olleensa isänsä suggestiotoiminnan väline eikä muista mitä on käsketty unohtamaan.


PS

Kuulentojen toteutumisen tieteelliset väitteet ovat hyvin epätieteellisiä. Jo säteily ja lämpötila kuun pinnalla ovat niin hirveät että 60-luvun teknologialla ei ole mitään ratkaisuja. Kuumatkojen nopeus tunneissa on myös aivan uskomaton ja rakettien koko on 3 kerta pienempi kuin aikaisemmat laskelmat energian käytöstä.

Suomeenkin annettiin väärennetty kuukivi "lahjana Kekkoselle".


Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com