9.12.2015

Suomen historiasta puuttuu pikku pala, vuodet 600-1300. Tätä puutetta ei voida selittää millään hyväntahtoisella tavalla.

Jos Helsinki on täynnä tarot-aiheisia patsaita, entä muut kaupungit, Tukholma, Pietari, Berliini, Rooma jne? Onko tämä jotenkin poikkeuksellista 1800-luvun kehyksessä?

Entä myöhemmin. Helsingissähän näköjään tämä symboliikka jatkuu edelleen uusissakin patsaissa täysin muuttumattomana ja vanhoja asemakaavan voimalinjoja tietoisesti noudattaen.

Onko tämä yleinen tapa maailmalla? En tunne näitä asioita ollenkaan.  

Kun katsoo tarot-symboliikan johdonmukaisuutta Suomea hallinneen eliitin salakielessä (vapaamuurarit -> jesuiitat), voisiko ajatella että tämä ilmentää objektiivisesti kolonialistista hallintotapaa, tosin hyvin hienostunutta?

Suomalaiselle väestöllehän tämä symboliikka on ollut täysin vierasta kieltä, eikä sitä ole meille opetettu koskaan missään (ellei ajattele, että Tarot symboliikka on yhtä kuin piilotajunnan luonnollinen symboliikka).
 
Jesuiitat tietysti ovat liittyneen kolonialismiin, esimerkiksi kiinan hovissa 1500 luvulta alkaen ja orjakauppiaina. Ja mitä muuta? Tämä olisi varmasti kiinnostava aihe hieman penkoa.

Jesiitat kiinan hovissa 1500 luvulta alkaen. 

Jesuiitat orjakauppiaina. 


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com