19.12.2015

Nyt on sitten julkaistu joku "rasistien" "suvakkilista", jonne pääsystä koko eliitti riemuitsee. Prosuvakit ovatkin usein ellei aina piilorussofobeja. Kahdet piilostandardit aina ja kaikessa. Puoluepolitiikassa oikein naurattaa tämä suvaitsemisvillitys: eihän nyt poliitikko suvaitse todellisuudessa mitään muuta kuin kabinettikavereitaan. Yli puoluerajojen tietysti. Eliitin rajat eivät kulje puolueiden mukaan vaan puolueiden sisällä läpi kaikkien puolueiden.

Mikä sitten olisi tolkullinen suhtautumistapa? Selkeän valtapolitiikan, ihmisoikeuskysymysten ja sananvapauskysymysten erossa pitäminen voisi vaikuttaa rehellisyyden tapaiselta. Ainakin silloin jos itse puhuu valtapolitiikan äänellä. Opposition teeskentely selkeästä hegemonia-asemasta on tietysti tätä salallittojemme aikakauden jääkylmää ydinhengitystä.

Mitä tulee käynnissä olevaa jääkiekkoturnaukseen. Mistään ihmisryhmästä en ole löytänyt yhtä vähän rasisteja tai russofobeja kuin jääkiekkoilijoista. Mutta jostain syystä penkkiurheilijan alitajunnassa Suomi-Ruotsi-Venäjä akselin kiekko vertautuu aina sotaan. Pelaajat ovat (vastustajan) suvaitsevaistoa, mutta katsojat eivät.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com