5.12.2015

OMAN RUUMIIN TILA

Helsingin keskusta on täynnä patsaita, arkkitehtuuria ja paikannimiä, kuten Arkadianmäki, joiden todellisesta alkuperästä jesuiittasymboleina (jesuiitat perustivat vapaamuurarijärjestöt) ei esimerkiksi suomen peruskoulussa tai lukiossa kerrota sanaakaan. Opetetaanko tarot-symboliikkaa lukiossa? Entä mistä Tarot tulee? Wikipedian mukaan 1400-luvun eurooppalaisista hoveista. Missään ei kerrota, että peli on tuhansia vuosia vanhempi. Silti vain kaikki julkiset paikat Suomessakin ovat täynnä sitä symboliikkaa. Eikä kenellekään kunnon kansalaiselle saa tulla mieleen kysyä, että miksi. Niin ilmeinen kysymyshän saattaisi vaikuttaa hassulta.   

Mutta että edes älymystö tai kirjailijat eivät esitä minkäänlaisia kysymyksiä ympäristöstä, jossa elävät. Onneksi C.G. Jungilla on psykologinen lohdutuksen sana tähän:

"Olin myös yllättynyt huomatessani, kuinka monet älykkäät ja vireät ihmiset näyttivät elävän niin kuin he eivät olisi koskaan oppineet käyttämään aistimiaan: he eivät nähneet silmiensä edessä olevia esineitä, eivät kuulleet korviinsa kaikuvia ääniä eivätkä panneet merkille sitä mitä koskettivat tai maistoivat. Jotkut elivät tietämättöminä oman ruumiinsa tilasta."

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com