10.12.2015

SEMIOOTTINEN KÄTTELY

Gurdjieffin käsitys kristinuskon alkuperästä on täysin sama kuin esoteriablogistin esittämä "eliitin" käsitys:

"Kirkkoisät eivät keksineet kristillistä kirkkoa eivätkä kristillisiä jumalanpalvelusmuotoja. Ne otettiin kaikki valmiissa muodossa Egyptistä. Kysymys ei kuitenkaan ole siitä Egyptistä, jonka me tunnemme, vaan toisesta Egyptistä, jota me emme tunne. Tämä toinen Egypti oli maantieteellisesti samassa paikassa kuin meidän tuntemammekin, tosin paljon aikaisemmin." P.D. Ouspensky: Sirpaleita, s. 362


Ks. laajempi lainaus Ouspensky: Search of Miraculous p. 309-310

Jos nyt kaukaa muinaisuudesta periytyvä tarotsymboliikka resonoikin hyvin ihmisen piilotajuntaan, ei tietenkään se, että vapaamuurarit ovat keksineet käyttää sitä, vielä ole mikään rikos. Voisi, jopa ajatella, että se varsinkin on kulttuuria ja objektiivista taidetta.

Hankalaksi asia muuttuu silloin kun symboliikasta tulee eräänlainen eliitin jäsenten välinen "semioottinen kättely" ilman piilotajuisesti vitalisoivaa vaikutusta. Ja varsinkin silloin kun erilaisia täysin höpöhöpö-eksoterioita opetetaan kansalle suggestiotarkoituksessa todellisen tiedon ja sivistyksen sijaan. Valitettavasti normi-ihmisen tyhmänä pitäminen on "eliitin" tärkein tehtävä. Sillä juuri se mahdollistaa "eliitin" äärimmäisen turhamaisuuden, egoismin, arroganssin ja, no niin, elitismin. Mistään muinaisten viisaiden viisaudesta ei ole kysymys.   

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com