22.10.2015

YKSEYS, KYNNYSKYSYMYS, ANTIPOLITIIKKA

Kun ihminen on vihkiytynyt antipolitiikalle, hän pyrkii torpedoimaan tasapuolisesti kaikenlaisen poliittisen toiminnan negatiivisimpia ja pelottavimpia piirteitä.

Kaikki poliikka on pahaa. Kaikki politiikka on väkivaltaa. Politiikka on konemaista ja tunnotonta, mekaanista rajojen vetämistä. Yhdessä, samassa, kokonaisessa, ei ole rajoja. Siksi politiikka on valhe. Se astuu aina ykseyteen ja ihmisyyteen pyrkivän antipoliitikon varpaille.

Mutta tämä on idealistinen positio. Se ei ole kenenkään ihmisen henkilökohtainen positio. Se on ainoa positio, jota toisten puolesta voi ajaa.

Jokaisella ihmisellä on materiaalisesti nähty poliittinen asema ja poliittinen etu valvottavana. Poliittinen broileri, joka ryhtyy noiden rajakynnysten mekaaniseksi valvojaksi käytännössä syventää rajavyöhykkeitä.
  
Ihmiskunta ei kaipaa syvempiä kuiluja ja eroja. Ihmiskunta kaipaa ykseyskokemusta.
 
Edustuksellisen politiikan tuote, poliittinen broileri, on ihmiskunnan edun suurin vihamies. Hän saa palkkansa ihmiskunnan edun vastaisesta työstä. Ihmiskunnan etu on ykseys ja rajalinjojen madaltuminen, tuloerojen madaltuminen.

 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com