28.10.2015

TERVEISIÄ HELSINKI-PIETARI RADAN RAKENNUSTYÖLÄISTEN HAUTAUSMAALTA

Todellisuudessa valtiot eivät ole kovin kiinnostuneita vihollisikseen määrittämistä valtioista, vaan niistä omista kansalaisistaan jotka siirtävät sympatiansa, syystä tai toisesta, vihollisen puolelle.
 
Kansalaisen näkökulmasta kysymys on ehkä sillanrakentamisesta, yhteydenpitämisestä, maanalaisesta verkostosta. Viranomaisen mielestä kysymys on perusteettomasta kaunasta ja maanpetoksesta. Kansalaisen logiikka lähtee biologisen elämän kosmisista lainalaisuuksista. Viranomaisen logiikka lähtee valtion olemassaolon tosiasiasta, joka tarkoittaa erottavien rajojen pitämistä.
 
Ihmiset saattavat kehittyä henkisesti vaikka kuinka. Mutta valtioiden leikit eivät kehity. Ne pysyvät hiekkalaatikkoleikkien tasolla ikuisesti. Valtion pitäisi olla eriskummallisen ristiriitainen, jos sillä olisi sielu. Silloin se kokisi vastakohtien voimaa ja piirileikin rajattomuutta toisten valtioiden kera.
  
Mutta valtiolla ei ole sielua. Sillä on vain perustuslaki ja armeijansa kokoinen ego, jolla se hallitsee ENNEN MUUTA omien kansalaistensa elämänkohtaloita. Kukaan ei ole valtiossa vapaa. Kenenkään ei tarvitse valita puolta. Kaikki on valittu jo syntymässä. Rikos on silmien avaaminen ja vastauksettomien kysymysten esittäminen.  

Valtioiden välisessä sotatilassa ei ole kysymys mistään muusta kuin siitä, että ne jotka ovat hankkineet omassa valtiossaan valta-aseman kostavat (näyttävät valtansa) niille joilla ei valtaa ole. Syy sotaan on aina niiden passiivisuudessa, joilla ei valtaa ole. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com