11.10.2015

Suomi on paikka, jossa kateus ja yhteistyökyvyttömyys pitää projektit yleensä todella pieninä ja mitättöminä. Henkisen tason substanssikilpailu on olemattoman matalaoktaanista. Egoistinen substanssiton statuskilpailu taas sitäkin verisempää. Juuri tämä kilpailun kieroutuma tai todellisen kilpailun puute pitää koko maan ilmapiirin aneemisena ja henkisesti kuolleena.

Ensin täytyy käsittää: kateudesta ei VOIDA päästä eroon, ennen kuin tietty moraalinen oikeusperiaate on voimassa. Moraalinen oikeusperiaate taas EI VOI olla voimassa ennen kuin historiavalhe on avattu. Suomi EI VOI saavuttaa sisäistä dynaamisuutta, niin kauan kuin se perustaa "systeeminsä" historiavalheisiin. 

Jos Suomessa sitkeästi palvottuja matalaotsaisuuden voimia yhtään kykenee vastustamaan, saa pian huomata: yhä uusia operatiiveja palkataan rikkomaan todella lahjakkaisen ihmisten välistä yhteistyötä. Rikkomisesta ei määrärahat lopu, vaikka kulttuurin tukemiseen niitä ei riitä.

Tämä on kultturin alipäästösuodattamista ja suora indikaatio kulttuuri-imperialistisesta vallasta.
 
Rikkominen ON, koska lahjakkuuksien yhteistyössä on aina kysymys vähintään symbolisesta vallasta. Tällainen valta halutaan alistaa ja monopolisoida, koska se ei ole missään suhteessa puoluepoliittiseen valtaan, jota taas hallitsee kulttuuri-imperialistinen ulkoinen valta. Tästä seuraa käänteisesti (eräällä tavalla raamatullinen ja ikiaikainen) ilmiö, jossa lahjakkuudet eivät pääse suuressa määrin kukoistamaan periferioissa.

Periferia taas on pelkkä tulkinta, keskuksesta nähty projektio. Kansallinen itsenäisyys, fokuspisteen siirtäminen alueelle, on ollut tyypillisesti vastaliike periferisoitumiselle. 

Seuraava aksiooma on tämä: Venäjäviha vähentää lahjakkuuden määrää Suomessa. Koko tämä ilmiö taas vähentää Suomen sisäistä dynaamisuutta ja Suomen kansallista kiinnostavuusarvoa maailmassa.  
Kannattaa katsella Rick Rubinin kuvaa ja mietiskellä näitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö. Venäjä on roistovaltio joka tullaan laittaaman pakotteilla polvilleen. Venäjällä ei ole 100 vuoteen ollut mitään annettavaa maailmalle.

Sinä et ole mikään, et mitään. Et ole taiteilija, ajattelija, keksijä, olet pelkkä foliohattuinen hörhö ja hullu.

Et ole enää ollut edes hauska pitkään aikaan. Blogisi on pelkkää katkeran kitkerää saman toistoa. Opettele viihdyttämään. keksi jotain uutta.

Tai vielä parempaa: tapa itsesi! ;)

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com