14.10.2015

Oikeiston mielestä ongelma on se mikä korruptoituu, ei se mikä korruptoi.

Amerikkalaisittain ajateltuna: ongelma on auto joka ruostuu, ei Kalifornian sää, jossa maksimissaan kolme pisaraa vettä saadaan vuodessa suolattomille kaduille.

Siksi valtio on ongelma. Se mikä JO on läpikorruptoitunutta ei voi enempää korruptoitua. Valtion tila on toinen. Valtio on täynnä ponnekkaita valtion vartijoita, joita on hankala korruptoida, koska he eivät vaikuta välittävän rahasta. Siksi valtio VOI korruptoitua. Se ei vielä ole siinä tilassa, jossa globaali todellisuus yleisesti on.

Tällaiset asenteet näkyvät nyt VM keskustelussa. Pahaa on valtio, virka ja virkamies, jotka ovat tässä tapauksessa läpikorruptoituneita. Pahaa ei sen sijaan ole Stubb ja poliittinen eliitti: se mikä korruptoi.

Tämä diskurssi, eli puhumisen tapa, palvelee kokonaisuuten globalistista agendaa, vaikka sitä käytettäisiin VM:n virkamiesten sättimiseen.

Toisekseen sisäinen "pieni" korruptio ei ole paha ongelma jos valtion identiteetti on suojattu. Kun korruptio liittyy, niin kuin se nyt liittyy, alistumiseen imperialismille ja rakenteiden hajottamisen kilpailuun maanpetoksena, on kysymys pikemmin operatiivisesta toiminnasta. 

Kysymys siitä, pitäisikö kansallisvaltiot purkaa globalisaation tieltä on vaikea. Globalisaation kaikkia päämääriä on mahdoton nähdä.

Ainakin seuraavia asioita voi miettiä:

1) Kansallisvaltioiden purkamisesta seuraa se, että vain pienet valtiot puretaa ja liitetään suuriin imperiumeihin. Eli purkaminen on imperialismia. Juuri näin tapahtuu nyt. Samalla kun Suomen kaltaiset pienet valtiot heikentävät valtiollisia toimintojaan, näemme: USA:n, Venäjän ja Kiinan kaltaiset valtiot vahvistavat niitä radikaalisti. Esimerkiksi amerikkalaisessa valtiollisessa patenttijärjestelmässä näkyy viimeisen viiden vuoden aikana resurssien valtava lisääminen. Nokia-ilmiö ei SAA TOISTUA. Kaiken huipputeknologia täytyy kuulu Yhdysvaltojen valtiolliseen monopoliin ja periferiat PITÄÄ alipäästösuodattaa.

2) On epäselvää millainen olisi luvattu valtioton maailma? Valtion rooli on olla vapaiden markkinoiden erotuomari. Millaista olisi jalkapallo tai jääkiekko ilman erotuomaria? Kenen intresseissä oikeastaan on päästä erotuomarista eroon? Jopa showpainissa, eli vapaapainissa, on erotuomari, jolla on viimeinen sana kaikissa otteluissa. Vain hän itse voi kumota tekemänsä päätöksen. Edes ottelut järjestävän yrityksen omistajilla ei (muka) ole vaikutusvaltaa tuomarin päätöksiin. Valtiottoman, täysin korporaalisen vapaapainin epävirallinen motto on: "Jos tuomari ei nähnyt, sitä ei tapahtunut". Kaikki on sallittua, kunhan tuomari ei näe rikkomusta. Ja useinhan se ei näe. Yleisön vihaamat painijat käyttävät tätä hyväksi tuomarin selän takana. Voisi päätellä, että vain tällaisen "yleisön vihaaman" painijan intresseissä olisi tuomarin huumaaminen tai poistaminen. Mutta Stubb ei ole yleisön vihaama. Siinä demokratian ongelma.

3) Demokratiaa voi olla vain lokaalilla tasolla. Tarvitaan lokaaleita yksiköitä. Nykyistä pienemmät yksiköt, esimerkiksi kaupunkivaltiot, eivät ole vähemmän sotaisia.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com