21.10.2015

Entä mitä nietzscheläistä toivoa ihmisellä on sitten kun hän on jo kohdannut maailman "yli-ihmisellisen" korruptoituneen viheliäisyyden ja katkeran korruptoituneen maun? Kun hän on jo kokenut ali-ihmisen korruption, normi-ihmisen korruption ja yli-ihmisen täydellisen korruption? Kun koko Nietzschen rakennelma on vihdoin paljastunut korruption korttitaloksi ja Platon jälleen noussut korkeimpaan arvoon? Mitä vaihtoehtoja hänellä on silloin muita kuin jäännöksetön korruptio... tai sokraattinen nöyryys, egoismin hylkääminen, hyveen tavoittelu nöyrässä parannuksen teossa ja usko sokraattisiin jumaliin?

Viha statuseliitin elämänkaunaista matalaoktaanista korruptiota ja oligarkiaa kohtaan ei tietenkään katoa. Mutta mitä viha hyödyttää? Maailman viheliäisyys on voittamaton ja luontoäiti on portto. Voiko tehtävämme olla mitään muuta kuin korjata luumme täältä mahdollisimman vähin äänin ja häiriöttä?

Voiko inho ja viha kiteytyä missään muussa eleessä niin täydellisesti kuin munkkimaisessa lihan kuolettamisessa? Mutta eikö sekin ole ylpeyttä, määrätätöntä ylpeyttä, aggressiivista kilvoittelua? Pitäisikö elämää juhlia nöyrästi kuin venäläinen oligarkki? Jo tämänpuoliseen rakkauteen uskoen, vapaana riivaajista. Eikö ajatuskin siitä ole jo saksalainen riivaaja?
 
"Western civilization is in collapse. Every public and private institution in every western country, with the sole exception of Iceland, is corrupt. Government at every level is corrupt. The courts and judicial systems are corrupt. Justice is nonexistent. The financial systems are corrupt. The media is corrupt. The corrupt corporations continue to maximize their profits by destroying the environment and by replacing domestic workers with foreign ones. The income and wealth continues to gravitate to the One Percent."

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com