3.9.2015

Voi olla että tällainen kritiikki menee hieman ohi, koska ihmisillä ei ole tarpeeksi analyyttisiä välineitä nähdä sitä miten asia todellisuudessa on. Arabeilla saattaa olla outoja tapoja, mutta merenylitulijat eivät ole syyllisiä tai heitä ei pidä sellaisiksi leimata. Tämä kannattaisi ymmärtää vaikka oikeasti olisi rasisti.

Sillä syyllinen voidaan tällä kertaa yksilöidä ja rajata paljon rehellisemmin.
 
Nyt pahentaa asiaa se, että vihervasemmisto jatkaa provokaatiota ja on letkeän ylimieliseen tyyliinsä laittamassa kansaa maksumieheksi eliitin tekemään rikokseen, johon syyllinen voidaan yksilöidä tarkemmin.

Syyllinen sotien tuottamaan tilanteeseen ei ole vihervasemmisto aivan suoraan, mutta välillisesti kyllä on. En ole nähnyt yhtäkään sodanvastaista marssia vihervasemmistolta. Eliitti on todellinen syyllinen, mutta sitä on vaikeampi saada kiinni. Kansalle saattaa kelvata vihervasemmisto veriuhriksi, kunhan sillä keittää yli. Väkivaltatilastot ovat ehkä olleet laskussa. Mutta voivat kääntyä jonain päivänä nousuun.

Totta on se, että älyllisesti äärimmäisen epärehellisenä vihervasemmisto on elävän kulttuurielämän sammutuspeite. Baudrillard kuvaa tätä ilmiötä loistavassa suomennoksessa Lopun illuusio. Kirja on julkaistu hyvänä suomennoksena jo vuonna 1995. Aivan kuin nykyisen simuloidun todellisuuden toimijat olisivat käyttäneet siinä esitettyä kritiikkiä toimintaohjeena. Siksi kritiikki puree yhtä täsmällisemmin. Baudrillardin sanat ovat vihervasemmiston kasvojen viiltelyä. Ne eivät jätä ilmiöstä mitään paljastamatta. Ei mitään salaisuutta. Se on ruumiinavaus, joka herättää vuoroin lämmintä iloa, vuoroin ekstaattista kulttuuriterrorismin halua. Se on kylmä läiskäys henkisesti laiskan Timo Hännikäisen kasvoille.

Vihervasemmisto on neuvostoliiton jälkeisen lähihistoriamme intellektuaalista jätettä, jota pitää kykyjen mukaan joko hävittää, tai sitten estää sen kierrätykseen joutuminen. Sen jälkeen päästään eroon Hänniskäisen tai Hommafoorumin kaltaisista liian paljon ohi ampuvista älähtelyistä. Ne vain katoavat kohteensa mukana.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com