3.9.2015

Pakolaiskysymyksessä ilmeisesti keskeisenä pidetään sitä, että ihmiset ovat paenneet veneillä. On esitetty valokuvia hukkuneista venepakolaisista. Mutta kaikki tämä voidaan tietysti nykytodellisuudessa lavastaa. Ainoa tapa varmistua venepakolaisuudesta on itse olla mukana sekä lastauksessa että purkamisessa ja itse omin silmin tarkistaa, että henkilö tuli veneellä meren yli. Muussa tapauksessa tässä CIA-johtoisessa läpikoitasin absurdissa maailmassa asia voi olla miten hyvänsä. 

No hyvä on. Oletetaan että välimereen hukkuneita on tuhansia lyhyen ajan sisällä ja tämä arvio on totta (pelkästään tänä vuonna hukkuneita kesään mennessä 1500-2000?). Oletetaan, että he tulivat veneellä yli. Siitä huolimatta he voivat olla taistelijoita, joilla on tällainen koulutus.

No hyvä on. Oletetaan, että suuri osa hukkuneista on ollut lapsia ja naisia. Oletetaan että he uhrasivat jotakin tärkeää kotimaassaan, omaisuuden, kodin, sukulaiset. Tällaiset asiat eivät valitettavasti ole kovin suuriarvoisia islamistitaistelijalle, joka pääsee paratiisiin terrori-iskun kautta.

No hyvä on. Oletetaan, että he ovat ns. tavallisia sekulaareja ihmisiä, ja että heille pitäisi todellakin maksaa käypää kapitalistin valuuttaa siitä, että he ryhtyisivät tällaiseen. No se ei varmaankaan ole totta, että heille olisi kukaan maksanut valloitusretkelle lähtemisestä.

No hyvä on. Annetaan kaikille turvapaikka ja katsotaan mitä siitä seuraa. En tosin ota vastuuta, jos alkavat pommit paukkua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan tämä olla Venäjän juoni ;)

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com