1.9.2015

ENTÄ JOS KAPITALISMI EI OLISI USKONKIIHKOILUA?

Kapitalismin uhka omalle itselleen on nykytilanteessa se, että se haluaa säilyttää nulikkamaisen, loputonta isänmurhaansa jauhavan uskonnollisfanaattisen luonteensa. Se haluaa vietellä, korruptoida, kampittaa, estää, kitkeä, hävittää, puhdistaa jäljettömiin symbolisen vaihdon joka kulkee ohi sen Jumaluuden, eli rahan. Se ei anna anteeksi yhtäkään transaktiota, joka ei ole maksutapahtuma sen omassa jumalallisessa fanaattisessa ja läpikotaisin rituaalia höyryävässä temppelissä.

Kaiken täytyy kulkea sen uskonnollisten rituaalisten muotojen kautta. Kun tyttö ja poika tapaavat hiekkalaatikolla, tyttö ensimmäisenä koettelee pojan uskoa JUMALAAN. Onko poika hyvä vai paha, uskooko poika kassakoneen kilinään vai symboliseen vaihtoon? Tämän Jumalan edessä solmitaan avioliitto isona, jos poika vastaa ja tekee oikein Jumalan tahdon mukaan.

Kapitalismi kiroaa, demonisoi ja tuomitsee kadotukseen, jokaisen silmäniskun, joka kulkee ohi sen kassakoneiden. Toisaalta symbolinen vaihto ei nykytilanteessa ole uhka sen jumaluudelle. Välinpitämättömämpi asenne symbolista vaihtoa kohtaan tosiasiassa hyödyttäisi nykytilanteessa kapitalismia, lisäisi kassakoneen kilinää ja meklarien loputtoman rukouksen surinaan pörssien itkumuureilla. Se voisi myös vähentäisi sateenvarjoihin inhottavasti mäiskähtelevän itsemurhapommittajien lihanpalasten määrää ilmassa. 

Ei nimittäin ole olemassa erikseen sunna- ja šiiakapitalismia. Kaikki nykykapitalismi on fanaattista kapitalismia. Edes näennäinen sovittelevuuden tai kohtuuden ele ei kuulu kapitalismin keinovalikoimaan. Kapitalismin temppelin puhtaanapitäjänulikat puhdistavat šiiakapitalisteja innokkaasti. Nulikat haluavat sulkea jokaisen oven, korvamerkitä jokaisen happimolekyylin, tehdä maksulliseksi jokaisen vesimolekyylin. Eikä sekään riitä. Ja vain siksi että tuo nulikkamainen isänmurhaprojekti on ottanut panttivangiksi kapitalismin rauhallisen Jumalan -- yksisilmäiseksi sokeutuneen ukko-Merkuriuksen.

Itseasiassa kapitalismin ei edes tarvitsisi olla uskonto. Sen jumalakin voisi jäädä jo eläkkeelle. Luultavasti se välttäisi lamakaudet, jos se EI OLISI uskonto. Ihmiset eivät kuitenkaan, näinä myöhäisinä aikoina, oikein enää jaksa USKOA uskontoihin. Jos kapitalismi ei olisi uskonto, sen ei tarvitsisi käyttää isämurhanulikoita temppelinsä puhtaanapitoon. Sen ei tarvitsisi kilpailla toisten uskontojen kanssa, jotka ovat luonnollisessa poistumassa. Se voisi olla vallitseva järjestelmä, ikään kuin jotain normaalia ja tervejärkistä.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com