30.9.2015

JAKAMINEN

Jäännösihminen ei halua jakaa hyvää, vaan myydä hyvän. Jäännösihmisellä on myös loputon into jätteen jakamiseen. Jätettä ei käsitellä. Hyvää ei jaeta. Kaiken suhteen käydään jatkuvasti häviöllistä kauppaa.

Orjan tai siirtomaaisännän välillä kulkee esoterian muuri. Sen yli ei voi jakaa mitään olennaista. Tämä johtaa ensin ylpeään salakieleen (sekä alistajan että alistetun esoteriaan), sitten synkkään eristymiseen, lopulta yksilöjen alkeishiukkasmaisuuteen (jäännösihmisyyteen). Tämä on kehitysmaiden ja myös itseään kolonisoivan Euroopan tie.

Eksoterian ja esoterian muuri on kaikkialla jakamista estämässä. Eliitillä on esoteeriset merkkinsä, mutta myös alistetuilla on ylpeä mustalaisenesoteria. Ja häpeä. Siitä, mitä muurin toisella puolella ajatellaan: onko pieni kultakimpaleeni vain pala jätettä? Ja laupiaan eliitin häpeä. Ihmisyyden tukahduttamissuunnitelmien vuotamisesta.

Vain jäännösihmisellä ei ole esoteriaa. Ei ollenkaan jaollista sisäpuolta ja sen ylpeästi salattua koodistoa. Jäännösihminen on kokonaan auki jäljittelyssään, samalla tavalla kuin yli-ihminen aitoudessaan. Yli-ihmisellä ei ole olenkaan ulkopuolta, eksoteriaa. Hän on yhtynyt kosmisiin luonnonlakeihin. Mutta alistetut ja alistajat, se mitä ihmiskunnaksi kutsutaan, kiusaavat toisiaan sisäpuolen ja ulkopuolen läpitunekmattomalla ryteikkömäisellä esoterialla, josta syntyy ikuinen sadistinen arvausleikki.    

Kasvavan ja kukoistavan kulttuurin tie olisi jätteen käsittely ja hyvän jakaminen. Amerikkalainen yhteiskunta on tässä suhteessa muita dynaamisempi. Kuka jakaa tietoa verkossa? Jenkit. Miten tuo tieto erotetaan jätteestä? Se perustuu oivallukseen.

Jenkit (ja vain jenkit) tietävät: kaikki mikä on oivallettua, kannattaa jakaa. Oivallusten jakaminen siittää oivalluksia (esimerkiksi patenttijärjestelmä on tälle symbolisen tason vaihdolle rinnakkainen: myös patentointi on tiedon jakamista sen julkistamisen mielessä. Mutta ei tiedosta saadun hyödyn mielessä. Kenellä on eniten patentteja? Jenkeillä. Myös patentit siittävät patentteja.).

Miksi muut eivät tiedä tätä?

Ajatelkaa juroja kehitysmaiden ja Euroopan ihmisiä, joilla ei ole enää paljon jaettavaa, mutta jotka silti pitävät kynsin hampain kiinni muinaisista aatelisuuden privilegiosta ja salaavat jokaisen hämärän uuden oivalluksensa. Heidän hengitysilmansa on seniliteetti. He kehräävät monarkian epäluovuutta ympärilleen.

Häpeä on muinaisuuden privilegio. Se estää liikkeen nykyisyydessä. Se on sitä, ettei asioita jaeta. Lopulta tullaan siihen, ettei yksinkertaisimpiakaan asioita enää voi jakaa. Aikaisempi vaikenemisen häpeä estää yhä enenevänä hiljaisuuden painolastina jaollisuuden nykyhetkessä.  

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joskus kun tutkin SEO:ta niin siellä tosiaan törmäsin väitteeseen, että amerikassa tajutaan paremmin tämä yhtälö, että sivusto kannatta myös ja juuri liikenteen maksimoinnin tarkoituksessa rakentaa kauttakulkusivustoksi. Euroopassa yritään niistä tehdä enempi katiskoja.
Vai olenko jo maininnut tästä? Ei voi tietää, kun kommentointi on quasi lukossa täällä.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com