4.9.2015

HYVÄNTEKEVÄISYYSKANNIBALISMI

Kuva merenrantahiekalla makaavasta hukkuneesta pikkupojasta on absoluuttisen koskettava ja kamala. Se ei kuitenkaan estä sitä, että kysymys on hyväntekeväisyyskannibalismista. Tämä Baudrillardin mainio käsite antaa nimen tälle yleiselle auttamisen hysterialle. Mutta nyt auttamisen mankujat (jotka ovat vuosikausia olleet täysin kuuroja läheltään kuuluville avunhuudoille) eivät pelkästään ime verta todellisista avuntarpeessa olevista erilaisilla bisneksillä ja kanavoi "apua" nille, jotka erityisesti eivät ole sen tarpeessa, vaan he haluavat imeä veren myös niistä, jotka epäröivät auttaa.

Nämä epäröijät ovat itseasiassa juuri niitä jotka olivat tavalla tai toisella avuntarpeessa kunnes täysin käsikirjoitettu uusin globaali kriisi tukki heidän suunsa.

Samalla tavalla kuin punavihreässä nekrokannibalismissa pyydetään anteeksi ja kadutaan aikaisempien sukupolvien "kommunismin rikoksia" sumuverhona kapitalismin äärettömälle hyväksikäytölle ja korruptiolle, nyt pyydellään anteeksi auttamishaluttomien puolesta sumuverhona omalle pakolais- ja terrorismibisnekselle.

Nämä otukset, joiden todellista luonnetta sana nekrokannibaali on liian sympaattinen kuvaamaan, tuottavat kurjuutta päätoimialanaan. Kolmansien ja neljansien maailmoiden etelässä kurjuus tuotetaan sodalla raaka-aineista, jotka ovat ihmisiä. Pohjoisessa odottaa jalostamot, eli vihervasemmisto. Hyväntekeväisyyskannibalismi on näiden otusten päätoimiala.

Baudrillardin mukaan ja Marxista poiketen, kapitalistinen riisto on olemassa vain esiasteena paljon suuremmalle symboliselle riistolle. Kapitalistinen riisto ei voi olla äärettömän suurta, mutta symbolisen riiston astetta voidaan kasvattaa rajatta niin kauan kuin ihmiset eivät suostu valaistumaan henkisesti. Henkinen valaistuminen on synnynnäistä. Vaatii paljon tietoista työtä saada valo sammumaan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com