26.9.2015

Ehkä intellektuellikin vielä palaa zombina jokin täysin vanhentunut maailmanrakenne kainalossaan, niin kuin porvarikin palasi. Intellektuellista tai porvarista puhuminen ei ole nykyisin naurettavaa. Se on kammottavaa. Nämä konseptit, jotka yhä uudelleen ja uudelleen aktivoituvat kummittelukykyisiksi, epäilemättä ovat vaarallisten intellektuaalisten jätteiden kategoriaan kuuluvia. Ongelmajätelaitokselle kuuluvia.
  
Vain islamin usko saattaa olla jotakin pahempaa. Se ei pala edes ongelmajätelaitoksella niin kuin totuus palaa. Se on liian väkevää valhetta, liihan radioaktiivista hulluutta, liian säteilevää ja myrkyllistä käsiteltäväksi. Se ei assimiloidu muiden luonnon tuotteiden kanssa. Se on jonkinlaista alkujätettä. Jätettä mistä hyvänsä kosmisesta näkökulmasta.
  
Vai luulemmeko, että islamistien tulva-aalto palauttaa lumouksen ja saa rationaalisuuden rautahäkin peruuttamattomasti katoamaan? Luulemmeko, että tämä säteilyhäkki, joka on pitänyt aivomme sata vuotta puhtaan seniliteetin tilassa, tällä siirrolla katoaa kuin pyhäinkehrä krapulatuskassa?

Mistä tässä tosiasioiden kätkemisessä ja totuuden polttamisessa on kysymys? Koko sivilisaatio tulee romahtamaan ennen näkemättömän syvään taikauskoon, ellei tiede ota tehtäväkseen tosiasioiden (morfisten kenttien) tutkimista. Ainoa tapa välttää uusi taikausko, on ottaa tosiasiat vakavasti rationaalisen pohdiskelun piiriin.


 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com