29.8.2015

Minulle tämä kirjoitus ei sano kovin paljon. Eliitti - ei-eliitti jako perustuu tietoon. Eliitillä on tieto, joka muilta on salattu. Toisaalta muut tekevät tiedon salaamisen osittain itse, olemalla "unessa". Salattu tieto ei välttämättä ole mitään "esoteerista tietoa". Useimmin se on tietoa eliitin kyynisyyden asteesta. 

Se taho, mitä kansa pitää eliittinä, on statuseliitti. Statuseliitti ei ole "valaistuneessa tilassa" tai edes valveillaolon tilassa. Mutta sillä on fyysisen vallankäytön ja rankaisemisen koneisto. Esimerkiksi erään yhdysvaltalaisen näitä asioita tuntevan tuttuni mukaan Barack Obama on henkisellä tasolla "unessa". Tätä ei ole kovin helppo olla havaitsematta. Ns. esoteerinen tieto on tietoa siitä, millä tavalla maailman kulloisetkin kielipelit johtavat todellisia olemuksia harhaan. Tällaisista asioita tietää substanssieliitti. Mutta substanssieliitti ei KOSKAAN pystyttele pataita tai poseeraa patsaana laakerinlehvä hiuksissaan.

Palatakseni linkitettyyn kirjoitukseen: kansalliseepoksia pyrkivät käyttämään hyväkseen hegemonista valtaa pitävä taho, eli statuseliitti. Kansanomaiset tunteisiin vetoavat eepokset sopivat tällaiseen käyttöön AINA tekijän intentioista huolimatta. Lauantaiseuralaisen Lönnrotin --- suomalaisia tahallisesti nälkään tappaneen Snellmanin kaveri -Lönnrotin --- intentioita voi epäillä. 
 
Silti mitään arvokasta Lönnrotin kätkemää matriarkaattista seksuaalisuusperinnettä en ole löytänyt Kantelettaresta tai muualta. Kalevalassa julkaistuja arvokkaampia suomen kansan vanhoja runoja en ole löytänyt muualta. Voisiko joku kertoa, mistä niteistä niitä löytyy? Ja millä perusteella pidätte näitä tekstejä arvokkaampina kuin Kalevalassa julkaistuja? Vai ovatko kaikki nämä tekstit eliitin hävittämiä. Tai jo suullisen perinteen keräämisessä korruptoituja? Suomen kansan vanhoja runojahan on hyllymetreittäin kirjoinakin julkaistu. Pintapuolinen käsitykseni on, että suuri osa niistä on tavallisia aikansa kansanomaisia iskelmälauluja, joilla ei ole suurempaa arvoa kuin nykyisillä tusinaiskelmäteksteillä. Sellaisesta runoilusta ei ole mitään pulaa nyt enempää kuin ennen. Tosin en ole käynyt suurta osaa Suomen Kansan Vanhoista Runoista läpi (vielä).

Tämä sanottuna siitä näkökulmasta, että olin entuudestaan tietoinen symbolien käytöistä Lönnrotin patsaassa. Epäilemättä niitä käytetään siinä statuselitistisessä merkityksessä, naureskellen kansalle, jonka keskellä nuo merkit lepäävät, ilman että kukaan kyselisi merkitysten perään. Statuseliitti haluaa koirakouluttaa kansaa, mutta pitää tarkasti huolta symbolisella väkivallalla siitä, ettei substanssieliitti vahvistu paljastamaan statuseliitin ohuehkoja valheita.

Tuossa blogissa tosiaan tätä osastoa aika hienosti esillä.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com