20.8.2015

HULLU PUUTARHURI

Hyvä hallinto on sellainen, joka ei perustavilla valheilla kasvata ihmisiä heti syntymästään moraalisesti kieroon. Ihmisen kasvuolosuhteet ovat luonteeltaan moraalisia. Moraalinen kierous muuttuu biologiseksi muutamassa sukupolvessa. Kollektiivisen valheen lopputulos on silloin näkyvillä.

Ne jotka eivät ole tätä tienneet, eivät ole tienneet Suomesta yhtään mitään. Suomi on suurien initiaatiosalaisuuksien maa. Vähitellen historijoitsijoille annetaan lupa paljastaa aksiomaattisesti tietämättömälle kansalla jotakin sieltä lievimmästä päästä.

Tätäkin uutista voidaan aina lieventää toteamalla, että eihän heroiini nyt niin kova huume ole. Sen voisi vapauttaa kannabiksen ohella, jne.

Valehdella saa rajatta, ja poliitikolle valehtelun motiivia kysymätön tapavalehtelu on kunniavelvollisuus, mutta jokaisen tosiasian sanominen on luvanvaraista ja mahdollisesti rangaistava teko. 

Ketä tällä kaikella kovin ylläpitokustannuksin jatketulla mielettömyyden puurolla sitten oikeastaan yritetään hämätä? Suomessa ei ole vielä keksitty rationaalisuuden voimaa. Rationaalisuus ei voi perustua pinnallisten valheiden tavan mukaisesti indoktrinoituun verkostoon.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com