30.8.2015

HYPERKRITIIKKI. ILMIASUJEN JÄNNITE HYPERREALISMISSA

Hyperreaalinen synnyttää hyperkritiikin idean, joka syntyy pohjavirtauksen ja simulaation yhteentörmäyksessä. Hyperkriittinen on äärimmilleen kiihdytettyä vihamiesten välistä symbolista vaihtoa, jossa äärimmilleen kärjistetyt fataalit strategiat törmäytetään yhteistyön ekstaasissa.

Hyperkritiikki on yksinkertaisesti sitä, että pohjavirtaukset yhteensovitetaan ristiinnaimisella. Vastakohtien törmäyksestä syntyy uusi suhteellisuudentaju ja ainoa mahdollisen verikostonkierteen ohittava ratkaisumalli. Ristiinnaimisen idea neutraloi ilmiasujen välisen tuhoisan suureksi kasvaneen jännitteen.

Hyperkritiikissä 1. hiroshiman atomipommissa koko sukunsa menettänyt japanilainen nationalistirunoilija (Mishima?) tekee japanilaiseen alistamisseksiin keskittyneen amerikkalaisen pornomogulin kanssa sovittelevaa yhteistyötä.

Hyperkritiikissä 2. suomalainen yläasteikäinen (itsenikaltainen tuossa iässä) peniskateudesta kärsivä kalpea epäurheilullinen ujo poika laitetaan isomunaisten ja rentojen maahanmuuttajien kanssa samaan koripallojoukkueeseen. Jokaisella maahanmuuttajalla on feministien imemiä fritsuja navan alapuolelta kaulaan. Suomalaispoika on neitsyt. Jos hän katsoo feministejä, ne nauravat. Jos hän katsoo maahanmuuttajatyttöä, maahanmuuttajapojat kastroivat hänet, koska heillä sentään on kunniakäsityksensä. Suomalaispoika toteaa kuivasti että heidän kunniakäsityksensä ja jumalansa on 500 vuotta vanha maailman symbolisesti väkivaltaisin simulaatio. 

Urheilutunnin jälkeen pojat kirjoittavat lopulta löytyneessä hyvässä yhteisymmärryksessä asioiden tilasta tutkielman ilmiasuista ja niihin imeytyneistä pohjavirtauksista.  

Yhteistyön tuloksena syntyy naarmuja simulaation pintaan. Hyperreaalisen pintaa voi aina yrittää naarmuttaa.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com