28.8.2015

ENSYKLOPEDIATYÖ JA SYMBOLINEN VAIHTO

Mitä on ensyklopediatyö? Se on innostavan entryn siittämistä toisella innostavalla entryllä, josta syntyy kolmas innostava entry. Ensyklopedistit toimivat tämän vaihdon piirissä ja he luovat kummallista gurdjiefflisäarvoa. Tämä eetterilisäarvo tekee rahan niin mustasukkaiseksi, että kapitalismi ei voi sallia piirissään symbolista vaihtoa, jonka se kokee uhkana. Sen TÄYTYY tunnistaa ensyklopedia väärin. Siinä on virheitä, se ei ole doksian tietoa.

Kapitalismi värehtii oudosti paljon pienemmistäkin oman doksiansa kiertoyrityksistä. Systeemi, jonka täytyy luoda täydellinen ennustettavuutensa oman pakkomielteensä representaatioita monistamalla, ja joka saattaa pienimmästäkin perhosen siiveniskusta joutua kaatuvien pankkien dominopalikka peliin, on läpikotaisin vainoharhainen. Miten ensyklopedistikärpänen voi uhmata kaikenkattavaa systeemiä esittämällä symbolisen vaihdon yleisperiaatteen?

Eikö järjestelmälle olisi viisainta liberaalisti sallia tietty poikkeama säännöstä? Miksi kapitalismi ei voi olla liberaali symbolisen vaihdon suhteen. Mutta miksi se juhlii liberaaliutta minkä hyvänsä taudin kohdalla, joka voi iskeä kyntensä symboliseen vaihtoon ja muuntaa sen simulaatioksi.

Symbolisen vaihdon simulaatiopeleissä ei synny gurdjiefflisäarvoa lainkaan. Miksi nämä pelit ilmestyvät pienellä viiveellä kaikkialle, missä ensyklopedistin työ karnevalisoi doksian? Miksi tästä vastakaanonin paketoimisesta seuraa ortodoksian esiinmurtautuminen?

Ortodoksia on sellainen Kristuksen seuraamisen kultti, että Kristuksen ilmestyessä sen pintakaan ei värähdä kun Kristukselta on jo pää lautasella.

 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com