6.7.2015

Tulevaisuuden ratkaisuille ei pidä etsiä perustelua historiasta. Historiasta löytyy perustelu jokaiselle mahdollisuudelle. Mutta oikea perustelu on päämäärä: hyvä elämä.
 
Entä jos EU:n liittovaltiokehitys on peruuttamaton ja Suomi vain ajopuu? Kannattaako vääjäämätöntä vastustella, kun se kuitenkin tapahtuu. Samalla kun Suomen itsenäisyys lakkaa ja siitä tulee osa Saksaa, ottavat Ruotsi, Ranska ja Iso-Bratania etäisyyttä tähän Suur-Saksaan.
  
Jälleen Suomi on siis akselivaltio. 
 
Ei nähdä riittävän selvästi sitä, että orwellaisen maailmanjärjestyksen muodostumiselle on muitakin esteitä kuin se, että Venäjä ei pakottamatta suostu Euraasiaksi Orwellin kolmijaossa. Eurooppa ei ole niin yksimielinen kuin meille nyt kerrotaan. Yksimielinen Eurooppa olisi kuollut Eurooppa.
 
Eurooppa ei ole yksimielinen eikä sellaiseksi tule, koska päämäärä, hyvän elämä, edellyttää todellisten vaihtoehtojen olemassaoloa. Vaihtehtojen on kilpailtava, jotta totuus voisi ilmetä. Mikään vaihtoehdoton ei voi sisältää totuutta.
 
Venäjän rajoilla, joka puolella, asuvat hullut, metafysiikka ymmärtämättömät, vuosituhantisen kahjouden täydellisen puhtaat kiteytymät. He ovat siinä kuin hiukkaset elektrolyysissä. He eivät tiedä eivätkä välitä hyvästä elämästä. Liittoutumalla yhteen he ovat saaneet jopa Euroopan järkevät voimat mielettömän noituutensa valtaan. Niin ei voi jatkua pitkään.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com