5.7.2015

Suomi on nyt mukana tupla tai kuitti pelissä Venäjää vastaan. USA:lla ei ole tässä pelissä mitään menetettävää. Mutta Venäjällä on kaikki pelissä. Suomi päätti nyt olla loppuun asti mukana korttiringissä, jossa panoksena on joko Venäjän tai Suomen olemassaolo.

Minusta kannattaisi suosia vähän vähemmän jyrkkää skeneä silloin kun on varmaa, että mikään asia ei riipu meistä itsestämme, niin kuin tässä merkittyjen korttien pöydässä ei riipu.

Venäläiset ovat nyt jokaista epäpoliittisintakin yksilöä myöten totaalisen raivon vallassa. Onnea vain niille, jotka senkin päivän näkevät että joutuvat heitä lepyttelemään.

Tietysti ainahan voi uhriutua pikku-Heidinä, kun ei ole lapsia ja olemisvastuuta itsellä, kun on vain takaraivoon joskus 1000 vuotta sitten hintattu pyhä sota Venäjää vastaan ilman mitään väliä omalla tai ihmiskunnan kohtaloilla. Silloin on niin helppo lätistä ihmisoikeuksista, kun pyhää on vain merirosvolippu.

Kai se on niin, että osana EU:ta suomalaispäättäjien kädet ovat aina sidotut. Päättäjiä vaihtamalla tässä ei mikään muutu. Öljy ja fossiiliset ovat iso kysymys. Tasoittaisi tilannetta, jos niistä päästäisiin Euroopassa eroon.

Skene on jyrkkä, koska Venäjällä on merkittäviä valttikortteja, mutta niillä ei loppupeliä ilman sotaa voiteta, ja kaikki tietävät sen. Tosin ei ole varma jääkö tässä jäljelle voittajaa. Jos karjalan evakoilta tai Turun linnan holvissa hintatuilta paavin äpäriltä kysytään, he ovat valmiita aloittamaan ydinsodan milloin vain. Uhriutuminen ennen kaikkea.

Euroopan omiin ongelmiin, syvenevätpä ne miten jyrkästi hyvänsä, ei joka tapauksessa koskaan tulla puuttumaan. Aina löytyy joku Venäjä tai kehitysvammaisten lasten sairaala johon kaikki negatiivinen huomio voidaan kohdistaa. Koko tämä uskonto on syntipukin jatkuvaa etsimistä ja niin räikeiden rikosten jatkamista kuin vain ikinä mahdollista.
 
Luultavasti siis juuri tällä logiikalla syvenevä rappio on se, johon ihminen lajina kompastuu. Näyttää siltä että tähän ei ole lääkettä. Sanoisin, että ihmiskunnan valoisa tulevaisuus riippii siitä pystytäänkö nämä näköjään parantumattomat syöpäkasvaimet (Yhdysvallat, EU) leikkaamaan pois ruumiista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sairasta puhetta sairaalta mieheltä ;)

No, hitaasti mutta varmasti etenevä fyysinen rappiosi hoitelee sinut kuvioista ennen joulua ;)

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com