13.7.2015

PROVOKAATIOKIERTEEN MUSTA AUKKO

"Oma pelastukseni nykytilanteessa jossa elämme natsipropagandaan verrattavalle NATO-propagandalle alistettuina jopa valtion omistaman YLE.n taholta on juuri riittävä yleissivistys, jonka olen hankkinut, ja lähdekriittisyys, jota historian opiskelu [yliopistossa] mitä suurimmassa määrin on. "

Harvan tämä pelastaa. Ns. sivistyksen täytyy olla monin kertainen yliopistotutkintoihin nähdän, että se voisi mitenkään yksin riittää. Kysymys on aika paljon muusta, yksilön kokemuksista ja älykkyydestä. Mitä poikkeuksellisempia kokemuksia ja mitä älykkäämpi ihminen, sen vaikeampi hänen psykologiaa on "sivistyksen" varassa seurata.

Tässä mennään äkkiä niin syvässä psykologiassa että oppikirjat tai edes alan mestarit eivät kunnolla pysy perässä. Liioittelenko? En. Oppikirjoija, niiden varoittavia esimerkkejä ja muuta sellaista käytetään toimintaohjeena. Mitä kehittyneempi kritiikki, sen kehittyneemmät toimintaohjeet seuraavalle sukupolvella. Aina ja ikuisesti.

Esimerkiksi Wilhelm Reichin seksuaaliekonomia (joka oli 60-luvun seksuaalisen vapautumisen alullepanija beat runoilijoiden kautta) on käänteistä lynkkausjoukon suunnittelua. Vastaavasti tällaisina päinvastaisina aikoina jokin kuokkamummo meissä tietoisesti luo ja suunnittelee lynkkausjoukot tekemällä yhteiskunnallisella tasolla kaiken päin vastoin kuin Reich ehdottaa.
 
Pornoteollisuus on aivan varmasti tietoinen osa tätä suunnitelmaa. 
 
Uudessa vaiheessa tällaisesta psykoanalyyttisestä kirjallisuudesta tulee vain käänteisoppikirjoja ja käänteistoimintaohjeita. Signaali ohenee, soimaan jäävät huutavat energiapiikit kasvavat. Modulaatio vaikeutuu. Ja minkään suuntaiset provokaatiot eivät ollenkaan selvennä ajattelua tai paranna asiaa. Silti joka hetki käy vaikeammaksi olla itse provosoitumatta tai provosoimatta.

Tilanne taitaa olla Raamatun opetuksen mukaisesti selainen perusihmisellinen, missä viisautta ei ole vastustaa pahaa, koska tuo vastustaminen itsessään muuttuu heti pahaksi ja myös tilannetta yleisellä tasolla pahentavaksi. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com