13.7.2015

Näköjään tänä kesänä jää lomat pitämättä. Lievästi tämä sää kyllä masentaa vaikka usein kehun ettei Suomen ilmastolla ole minuun masentavaa vaikutusta. Pitää vain hautautua työhön, jota mukavasti riittää.

Maalaustaiteen jumalat eivät tällä säällä tule avukseni, joten tuhraaminen värien kanssa pitää vain jättää. En pysty keskittämään energioita sille tasolle, että kykenisin luomaan ehjän maalauksen näillä voodootekniikoillani. Huonona maalauspäivänä täsmälleen samat väripigmentit käyttäytyvät huonosti, levottomasti. Tuuli puhaltelee vääristä suunnista, kalvolle tipahtelee puunlehtiä, oksia ja roskaa, itse törmäilen, kompastelen ja sottaan. Hyvänä päivänä kaikki alkaa heti aamusta toisin, öljy vedellä tekee työtä ja annostelee uusia unia hyönteisten, egyptiläisten pappien loitsujen surinassa. Mutta maalaukseen minulla on vain nämä muutamat kesäpäivät käytettävissä. Muina aikoina voi suunnitella ja sommitella, viilailla ja kokeilla, mutta itse alkydimyrkkyjä ei voi tuoda märkänä sisätiloihin.
 
Tästäkin kylmästä sadekesästä on vain mentävä yli polkupyörätrialistina jalalla maahan koskettamatta, sisätakkatulen loimussa, hiljaisessa Mozart-tunnelmassa.

Albumin nettikuunneltavan kappaleen julkaisu on 17.7 ja varsinainen julkaisu 1.8. Kaikki osapuolet vaikuttavat varsin tyytyväisiltä lopputulokseen. Itse en enää jaksa iloita. Projekti muodostui ylityölääksi työvoitoksi. Perfektionistinen materiaalin valmistamisprosessi on täysin päinvastaista huolettomalle kappaleiden luonnostelulle.    
 
17.7 julkaistaan myös italialaisen aktivistin Raffaelle Pezzellan kokoama Scandinavian experimental underground 015 survey kompilaatio jossa itsellänikin on ilo olla mukana uuden albumin kappaleella. Pezzellan kompilaatiossa ovat mukana mm. Ruotsista kiinnostavat Lars Brondum, ja Kymatica, eli Jonathan Liljedahl, joka tunnetaan lukuisista nerokkaista iPad sovelluksista kuten Sector ja Gestrument. Kompilaation muut osallistujat ovat: Sysselmann, vÄäristymä, Arne Borgan, Andreas Karperyd, Metek, Esa Ruoho, Frans Kedes, Pythagora, Øystein Jørgensen. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com