13.6.2015

Venäjäviha on uskonnollinen kultti Suomessa ja monessa muussa Venäjän rajanaapurissa. Aivan samoin kuin ryppyilevä tietokone herättää vaistomaisen kirouksen ja ikävästi lomailun keskeyttävä tsunami kauhun, herättää Venäjä uskonnollisen rituaalikäyttäytymisen ydinprosessin.

Koska yhteiskunnassa kaikki asiat järjestyvät tämän uskonnon ympärille, tarkoittaa se myös sitä, että niin sanottu "menestys" monopolisoidaan ja säännöstellään tästä negatiivisesta ytimestä käsin. Suomen erottaa täällä niin ihaillusta USA:sta juuri tämä uskonto, joka on luonteeltaan negatiivinen. Menestystä ei, kuten yhdysvalloissa, hankita tekemällä jotakin parempaa ja kilpailukykyisempää, vaan osoittamalla pyhää vihaa, mitä syvemmälle menevin tavoin.

Pyhän ydin (mysteeri, varsinainen uskonnon ankkurisalaisuus) voi siis olla negatiivinen, paha, tai positiivinen ja hyvä. Mutta noiden lähteiden synnyttämä elämä ja toiminta ovat aivan päinvastaisia.

Negatiivinen ydin synnyttää lopulta tuhoavuutta ja itsetuhoisuutta. Siinä missä positiivinen ydin synnyttää kauneutta ja elämää.

Salaisuudella, varsinaisella konstruoidulla pyhällä, ei siis ole minkäänlaista negatiivista tai positiivista itseisarvoa. Kaikki riippuu pyhän luonteesta.  

Nykyaikana sanomattakin on selvää, että kaikki tällaiset sairaat ja tuhoisat uskonnot ovat kätkeytyneet rationaalisuuteen ja tietämättömyyteen. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com